Helgen

Puh, vilken helg. Var ledig i lördags men det innebar massa annat jobb. Har krattat / eldat pinnar och försökt få ordning ute på tomten. Blev en hel arbetsdag med trädgårdsjobb. Som tur är har mina föräldrar varit snälla och hjälpt till här i helgen.

Idag har jag lyckats ha en kurs med två ridpass, en privatlektion, rida fyra hästar och sköta stallet själv. Tror att jag trots allt är en mästare på att hushålla med varenda minut för att få ihop det!

Quickan var så duktig idag! Jag tänkte prova lite förvänd galopp, bara vända halvt igenom och fortsätta en liten bit i förvänd på långsidan och sedan bryta av. Men hon var så stadig så vi kunde rida igenom hela kortsidan som om hon aldrig har gjort annat. Hon har så bra egen balans att det knappt känns svårt att rida!

                                                       VÅR!

 

Veckans övning

Jag kom på att jag har glömt att skiva vad vi har jobbat med den här veckan. Vi har fortsatt på temat förvänd sluta. Den här gången har vi gjort en övning där man rider halva långsidan i öppna och halva långsidan i förvänd sluta. Om du rider i vänster varv rider du alltså vänster öppna, efter halva långsidan ställer/böjer du om hästen åt höger men fortsätter med samma tvärning. Då har man alltså ”gjort om” öppnan till en förvänd sluta på ett ganska enkelt sätt!

Fantastisk fredag

Nu börjar det likna nåt, vårsol och lantlivet ter sig underbart (till skillnad från när vi för bara en vecka sen vadade i lera). Allt är glömt och förlåtet! Krokusarna blommar utanför stallet och hästarna är fina, till och med människorna verkar ha blommat upp. Hur klarar vi egentligen en vinter??

Idag har jag haft sånt grymt flyt! Började dagen med en drop-in där alla hästar skötte sig exemplariskt. Sedan har jag haft ett dagläger med tre riktigt duktiga ryttare. Calle gjorde lite serier och piruetter. Vilka hästar jag har egentligen!

Har även hunnit med en privatlektion, rida Chanel och Quickan (som är så himla fin nu!) och avslutade dagen med en uteritt på Anea i solen. Hon känns mycket, mycket bättre nu.

Dessutom förgyllde mina inackorderingar dagen. Helena kom med en present som tack för hjälpen med Obi, och Annika lämnade blommor i stallet. Nu avslutar jag kvällen med grill och bubbel. Idag kan saker och ting inte bli ett dugg bättre.

När det är som bäst

Skönaste dagen i år! Lagom varmt så man slipper frysa, men inte så varmt att man svettas. Tycker att bästa tiden är nu – i alla fall när man ska jobba och rida. Älskar sommaren såklart, men nu är det perfekt jobbväder. Har haft en bra dag utan stress men ändå hunnit mycket – storstäda hemma (även tvätta lite fönster!), tvätta, plantera blommor vid stallet, rida ut två hästar och kvällslektioner. Har en känsla av att våren exploderar snart!

Roliga sadelöverdrag

Mina vänner Tina och Magnus har startat en webshop med sadelöverdrag som de tillverkar själva, i lite annorlunda design kan man säga!
Läs mer på deras hemsida.
Zebra

Brunskäck

Tänkte att jag kanske skulle beställa egna till mina sadlar, och be dem designa några som bara jag har, med företagsnamnet på. Måste bara komma på hur de ska se ut. Skulle vara snyggt med samma överdrag på alla mina sadlar! Tänker mig dock något enfärgat för egen del.

Vårfix och ridning

Nu kan man säga att det är vår äntligen. Men tycker att det växer långsamt i hagarna… Har i alla fall kunnat börja kolla igenom staket och mocka ur hagarna så gott det går. Ska försöka putsa lite fönster och ridhusspeglar också inom en snar framtid. Har massa mail att besvara med jobbansökningar, ska se om jag hinner ikväll.

Har ridit tre hästar idag, Anea en sväng ute, Calle på lektion för Nina (jättefin!) och Linns häst Chanel. Hon är här en vecka när Linn har semester. (Ni vet att ni kan ställa er häst här kortare eller längre tid i sommar ifall ni inte vill låta den vila på er semester?)

Eftermiddagen ska ägnas åt lite småfix, köpa blommor kanske, samt kursmat. Har dagläger även fredag denna vecka. Förhoppningsvis hinna röja upp lite hemma också!

                           Några små krokusar har i alla fall kommit upp vid stallet.

Träning med Quickan

Idag har Q fått åka till Mads och träna. Nina har hjälpt mig väldigt kort två gånger, annars har vi inte tränat förut, och framförallt inte åkt iväg. Var lite nervös först att hon kanske inte skulle sköta sig. Man vet ju aldrig, det är ändå en unghäst som är ganska känslig. Men hon var jätteduktig! Det var egentligen ingen skillnad på henne mot hemma, utan hon var ungefär som vanligt. Skönt, då kanske det inte heller blir någon jättestor sak att tävla får vi hoppas. Läxa blir snabbare reaktioner – hon måste reagera ännu mer direkt för skänkeln och komma igång med bakbenen på en gång. Jäklar vilken galopp hon har. Ni ska få bilder senare i veckan.

Gammal bild tillsvidare