Hemsidan uppdaterad…

ÄNTLIGEN har jag uppdaterat hästarna på hemsidan. Det har ju hänt lite på hästfronten under sommaren och jag har inte riktigt hunnit med…
Jag kommer förmodligen låna en häst till från november under några månader. Kommer då kunna erbjuda lite mer kurser, lektioner och drop-in hoppas jag (ska bara klona mig först). Om du/ni har önskemål om särskild kurs/tema eller privatlektioner så säg till i god tid så ska jag försöka planera in det!

Anea på träningsläger

Jag är ledig den här veckan – så gott jag kan! Mest för att hinna fixa lite annat hemma och på gården men också träffa vänner och sånt som man inte hinner så mycket annars. Anea har fått åka till Nina på Lejondal i tre dagar, så jag kan vara helt ridfri. Fast jag saknar henne lite redan..! Hon har varit så fin på sista tiden så jag vill absolut inte ställa av henne en vecka, och tyckte det passade bra om hon får lite hårdträning medan jag vilar. 😉
De andra hästarna får ridas ut lite och ta det ganska lugnt, tror det är bra för dem med en liten break även under terminen så de håller sig motiverade!

På väg till Nina. Hon ser lite misstänksam ut stackarn..

Vill ha!

Collette

Är generellt inte mycket för att inreda alltför häst-inspirerat, känns som om vi har hästar så det räcker. Fast jag börjar ändra lite uppfattning sedan vi köpte gård, blir sugen på häststatyetter och sånt ”pynt” helt plötsligt.

Ovan en tapet från Sandberg. Hittade den i en butik häromdagen, skulle inte sätta den på en hel vägg men är väldigt sugen på att tapetsera dörren i sadelkammaren som jag tycker är tråkig och ful nu! Kanske inte prio 1 att fixa dock…

Fler hästtapeter:

Denna är från Ralph Lauren

Equus


Lewis & Wood – snygg när den är så enkel!

Gilpin Horses

Också Lewis & Wood. Riktigt fin!

Tyvärr är ju inte sådana här tapeter gratis…

Teorivecka

Den här veckan som kommer är det teori istället för ridning – om någon har missat det. Grupperna slås ihop.
Måndag 19.30-20.30
Tisdag 19.00-20.00
Torsdag 19.00-20.00

Tema är hästens utrustning. Fika finns på plats. Jag kommer försöka vara ledig den här veckan och hålla mig borta från stallet så mycket jag kan! Teorin hålls av diplomerad sadelutprovare.

Ledig box

Har en eller två lediga boxar i stallet. Hyran ligger på 4900 kr per månad och då ingår in-och utsläpp alla dagar, ett täcke på/av, fodringar 4 ggr/dag, mockning må-fre, spolning av ben vid intag mån-fre samt foder och strö. Extra tjänster kan köpas till. Tillgång till dressyrtränare på gården. Vinter-och sommarhagar, du kan ha hästen ensam eller i flock. Nybyggt mysigt stall med endast 15 boxar samt nytt ridhus. Tillgång till eget skåp, fikarum och wc. Finns även möjlighet att ta häst för utbildning.
För mer info se www.ryttarutbildning.se

Nina-träning

Nina har varit här idag och haft träning för oss. Jag bad henne rida Anea så jag skulle kunna spara lite på krafterna (är fortfarande ganska förkyld) och det gick bra, hon ser fin ut! Hon fick jobba en del med piruetter, åt höger är det så gott som ”klart” men vänster är svårt för henne. Som allt annat åt vänster då… Kul att se i alla fall, hon har verkligen gjort framsteg!

Orkade rida Calle en stund själv. I början kändes han lite märklig och utan rygg (har inte ridit honom på över en vecka), men sedan var han förvånansvärt fin. Gjorde några riktigt fina travlängningar!

Sedan har Caprice lyckats få ett konstigt ”jack” på nacken i boxen under natten (?). Jag hittar inget vasst någonstans, men såret var såpass långt och djupt att jag ringde hit veterinär och hon är sydd med två stygn. Hur kan man lyckas med det i boxen? Nu är det svullet också, och hon har ont, stackaren, vill knappt att man sätter på grimman. Lilla gumman som redan var så ynklig och har så tråkigt med sin konvalescens…

Kläder

Jag har just varit ute i regnet och tagit in alla hästar. Tänkte jag skulle ta in tidigare eftersom det regnade så mycket men det verkade egentligen ingen av dem lida av. Så fort sista hästen kommit in så blev det strålande sol igen. Det var väl själva…
Tyvärr har jag inte heller lärt mig att t.ex. ta på mig överdragsbyxor, trots att jag jobbat med hästar i x antal år. Idag sträckte jag mig så långt som till att ha en keps på mig för jag hatar att bli blöt på huvudet. Men att man aldrig lär sig? Blev såklart dyblöt, fast det gör ju inte så mycket när man har nära hem. Har köpt mina första gummistövlar också sedan jag flyttade hit, och fråga mig inte hur jag har gjort, men jag har som sagt jobbat med hästar sedan studenten och aldrig ägt ett par gummistövlar innan? Får förmoda att jag har lånat av någon om det har varit verklig kris.

Apropå kläder så var jag bara tvungen att prova en frack igår. Vi kan kalla det ”mental träning”. För det första är en frack svindyr, runt 6000 kr, och då misstänker jag att det är ”budget”. För det andra höll jag faktiskt på att skratta ihjäl mig i provrummet för jag tycket jag såg ut som en galen dracula med slängkappa. Antar att det är en vanesak.. kanske ser det bättre ut till häst. Är ju egentligen väldigt konservativ med ridkläder och jag tycker man ska ha frack och hatt i högre klasser, men samtidigt kan man verkligen ifrågasätta ifall ridning verkligen ÄR en sport när det snarare ser ut som om deltagarna ska gå på fin bjudning på 1800-talet? Helt galet. Hur som helst blir det dessutom gräsligt dyrt om man ska ha både hatt och frack, ridbyxor, stövlar osv – säkert runt 15.000 om det är budgetvarianten, eller mer. Vilket dessutom påminner mig om att jag behöver nya stövlar och det är verkligen snart kris. Så kom och rid, så jag har råd att köpa fina kläder. 😉

Back on track frambensskydd säljes

Klicka för att förstora bilden

Vann dessa skydd för frambenen i söndags. Gillar Back on Track-grejer men känner inget behov av just dessa. Har kollat upp dem på nätet och de kostar runt 765 kr nya. Tänkte jag skulle sälja dessa för 500 kr.

Text från deras hemsida:
”Back On Track Arbetsdamasker är gjord i kraftig stryktålig neopren med innerbeläggning av keramisk textil och har en bra passform runt kotleden för att minska risken att grus skall tränga in.
Arbetsdamaskern har kardborreknäppning och används i förebyggande syfte för att minska risken för senskador och ligamentskador, även av hästar som lätt får kotledsinflammation. ”

Provar att läga ut dem här först, annars får jag anstränga mig och göra en annons. Maila info@ryttarutbildning.se vid intresse!