Kurser och drop-in i höst

Jag har lagt ut några kurser och drop-in-pass under augusti och sept, se mer info på hemsidan. Obs att dagläger samt drop-in är något dyrare fr.o.m. 1 augusti – gäller inte er som redan har bokat!
I september finns två platser kvar på en helgkurs som anordnas genom Häst-och sportresor, samt bokas via dem: http://hastsportresor.se/.

Mer kurser läggs ut framöver – håll koll på hemsidan.

Välkomna!

Uteritt


Idag har jag ridit ut med Nogge (som knappt syns i bild, dold av Chille samt massa blommor!). Han har varit hos veterinären förra veckan, då man hittade (troligen) en mineralisering i en disk = diskens funktion är störd, den är alltså inte ”sviktande” längre (förklarat av en icke-veterinär, alltså jag…).

Det går inte att ”laga” men han har fått sprutor som förhoppningsvis kan miska smärtan i området samt släppa på spänningar i ryggen. Det här är sista försöket nu, om det inte blir en förändring till det bättre kommer jag behöva ta ett jobbigt, men nödvändigt beslut.

Jag har satt igång honom flera gånger efter olika sorts diagnoser/behandlingar, och man får upp hoppet varje gång, så även denna… Han kändes ändå bättre nu än innan den här behandlingen, MEN, han ska också tåla långsiktig belastning och normalt arbete så än så länge vill jag inte vara för hoppfull. Det här är dock en fantastisk häst med personlighet ”som en hund” och jag önskar av hela mitt hjärta att det blir fler sköna uteritter (och dressyrpass) med honom, som idag. Idag var han avspänd, och glad, min älskade Nogge!

Nya hästen

Här kommer lite bilder på nya hästen Cicooria, 7 år gammal, utbildad LA mot Msv och ska vara här på foder. Idag har hon gått sin första lektion och skött det alldeles utmärkt. Dock i lugnt tempo än så länge så hon haft bete innan hon kom hit. Svårt att fånga henne på bild, stå stilla utanför stallet var visst ingen favorit…

OS-dags

Idag har ny sommarkurs påbörjats, nu i tre dagar. Ett ridpass har vi hunnit med idag, med fina hästar. Nu blir det grillning och sedan tror jag att det blir efterrätt vid tv:n ikväll. Är i vanliga fall väldigt ointresserad av saker som OS-invigning men man kanske borde slå ett öga när det ändå är Rolf-Göran Bengtsson som får vara fanbärare. Roligt! Känns som att ridsporten har fått ett media-lyft sista tiden.

Dagens ridning

Idag har jag ridit en massa, det var ett tag sedan jag hann rida ett helt gäng på en dag.


Här är Challe, en liten ponny som är här på tillridning i sommar. Han var ganska spänd till en början men nu börjar han slappna av och söka sig bättre framåt/nedåt. Roligt att rida ponny! 🙂


Har också ridit Karins häst Chille (som ser lite knäpp ut på den här bilden..).
Alla hästar heter samma sak här känns det som. Vi har en Calle, en Kalle, en Salle, en Challe och en Chille här just nu…


Nya hästen Cicooria, kul bild.. ser ut som en vanlig och tråkig brun häst, men hon är himla söt. Kändes ganska bra idag, klart bättre än igår då hon var lite spänd.

Har även ridit ut två hästar (Anea känns fin efter en längre tids vila) och hoppat upp en stund på Calle som kändes ok men behöver stoppa in bakbenen lite mer. Han är lite bekväm av sig!

Kurs

Har haft kurs tis och ons. Två dagar är nästan lite kort, man hinner inte med riktigt så mycket som man skulle önska…

Idag har det äntligen varit en ”riktig” sommardag, det har man inte varit bortskämd med i år! I morse kunde vi äta frukost ute, så himla skönt. Man kan inte få en bättre start på dagen.

Ridpassen var nog ganska svettiga för eleverna (och hästarna!). Fokus mest på sits och inverkan, att hitta mellandelen och hur man ska använda den! Sista passet har vi jobbat lite med sidvärtsrörelser.
Åkte till The Nut House (http://lisa.se/) och åt salladsbuffé till lunch. Det är verkligen mysigt där – rekommenderas för dig som vill ta en fika eller äta lunch på väg hit eller hem. Finns ett växthus också med blommor till försäljning.

Efter kursens slut har jag ridit Anea samt ”min” nya häst Cicooria, som är här till låns. Jag hoppas hon kommer att fungera bra. Mer info och bild kommer!

Har avslutat kvällen med grillning tillsammans med grannarna. Känns som en riktigt bra sommardag med andra ord!

Hästjakt

Igår och idag har jag provridit lite hästar. Inte tillräckligt många egentligen, men det tar sån tid att sitta och åka! Måste hitta nåt bra försäljningsstall där jag kan rida flera tror jag. Tips?

Än så länge har jag inget spikat med nån, har några som kan vara intressanta och några som jag inte behöver fundera över alls. Det är svårt att hitta häst i den här prisklassen! Det är väldigt blandat, man kan få alltifrån ganska fina hästar som är rätt bra ridna, till rena ”tillridningsprojekt”, och något sådant har jag inte tid/lust med just nu. Tycker det är otroligt jobbigt att provrida också, en del hästar borde man inte ens sitta upp på, för man ser direkt att det inte är intressant pga hur de är musklade t.ex. Men så känner man att man ”måste” för att vara artig typ. Dessutom är det inte heller alla som sitter upp och visar hästen först, vilket jag egentligen tycker är ett krav från min sida! Vad tycker ni?

På ett av stallen vi var hade de en fiffig lösning med en spegel på utebanan! Spegeln är inbyggd i en ”läktare” som såg ut att även ha infravärme.

På väg till en av hästarna stannade vi till vid ”Dragongate” utanför Gävle. Vilket sinnessjukt ställe! Man ser inte på bild hur stort det är, men det var som en enorm borggård, ett högt hus (såg ut som hotell?), nån slags museum samt restaurang, byggt i kinesisk stil. Passade på att äta där i alla fall.


Tack!

Tack för snälla kommentarer/sms och mail ang Wirja. Och tack till er som mailar och skickar förslag på nya hästar. Det är lite kämpigt just nu, men ni elever ger mig lite ny motivation i alla fall, tack! I helgen ska jag försöka hinna provrida lite hästar, håll tummarna för att jag hittar nåt bra. Det är inte helt lätt för jag vill ju ändå hålla en bra kvalitet, utan att behöva betala alltför dyra pengar. Återkommer med rapport!