En dag kvar!

Ett dagläger i morgon, och efter det är det – hör och häpna – semester i två veckor, varav en och en halv ska tillbringas på Gotland! Nu hoppas jag på sol, läsa böcker, dricka vin och vila!


Sommarstugan på Gotland som mina föräldrar har byggt själva.
Hit måste man en gång varje sommar!

Sista kursdagen

Idag har vi avlutat sommarens första övernattningskurs. Första passet fokuserade vi på sitsövningar och andra passet jobbade vi med skänkelvikning och diagonalsluta.


Anna har varit här också (hon bor ju nästan här nu..) och tränat med Cayman som var väldigt duktig idag!

Har ridit två hästar själv och är supernöjd med Calle som snabbt blir finare och travar mycket bättre! Några privatlektioner på kvällen, en ny häst har kommit på bete och nu ska jag för första gången på ca ett år duscha inne i vårt eget hus för nu är badrummet färdigrenoverat. (Nej, det tog inte ett år, men vi ville inte duscha i ett badrum där det typ var fuktskador i timret…)

Det blev lite bättre än innan…

Kursdag två

Idag har vi ridit två pass. Första passet med fokus på övergångar och tempoväxlingar. Tempoväxlingar och halvhalter är så himla viktigt men också lätt att slarva med. Det behöver inte vara ”värsta ökningen” eller supermycket samling utan det viktiga är variation och reaktion – hästen ska vara vaken för dina hjälper. Lika viktigt som att den svarar framåt är att du kan korta upp steget igen. Tänk hellre ”långa steg – korta steg” än ”gasa-bromsa”. Det blir alldeles för lätt att hästen springer iväg och bara ökar tempot, eller att det blir ”stoppigt” när man ska minska. Hästen ska bibehålla energi när du kortar steget!!

Andra passet jobbade vi med skänkelvikningar till och från spåret. Tacksamt med flerdagarskurs, man hinner mer fokusera på detaljer och få ihop en helhet, istället för att man gärna vill ”trolla” på ett eller två ridpass med nya elever.

Kvällen har vi avslutat med trerättermiddag och vin. Lyxigt att ha kurs så får jag själv äta godare mat än vanligt! Ingen youghurt och smörgås-middag nu inte…

Första sommarkursen

Idag började sommarens första övernattningskurs. Vi har ridit ett pass nu på eftermiddagen, följt av middag bestående av grillad älgbiff och hemgjord potatissallad med bl.a. senap och honung i. Den är himla god, jag får nog lägga ut mitt hemliga recept kanske…

Nu regnar det igen, ganska mysigt när man är inne, men det hade varit trevligt med lite mer sommar-feeling kanske. Ogillar att klaga på vädret – det är så typsikt oss svenskar, men nu måste man väl få göra det… lite i alla fall!

Slut på terminen

Idag var sista lektionen för terminen. Alla hästar har sett så fina ut idag, så det kändes som ett bra avslut måste jag säga!
Själv har jag haft en relativt lugn dag och hunnit göra lite annat än hästiga saker på dagen (skönt!) – det är inte så mycket stalljobb nu eftersom några av hästarna sover ute. Det är fantastiskt lyxigt att ha stora, riktiga beten åt hästarna hemma!
Idag har även en liten ponny anlänt, som ska vara här under sommaren. Åh så söt! Vill ha en egen!

Stona på bete 2011

Härlig, solig dag!

Nu känns det som sommar igen. Har haft en bra dag i solen, ridit ut några hästar (man vill ogärna gå in i ridhuset nu…), fått tårta av mina snälla inackorderingar (jag fyller år idag) och nu på kvällen har jag haft lite middagsbesök också. Väldigt trevligt! Ska dock ta itu med ett sent veterinärbesök nu (inget akut dock, men veterinären blev ”en aning” försenad – ca tre timmar), och så hoppas jag att jag hinner avsluta födelsedagen med lite bubbel kanske!