Gott nytt år!

Det här året slutade för min del ganska oturligt med Caprices senskada, men nu är det snart nytt år och det är bara att hoppas på att nya året börjar bättre än det förra slutade! Nya tag helt enkelt, och dags att sätta upp nya mål. Även om jag haft en del otur under 2010 så har även vissa saker gått helt över förväntan, det har kort sagt hänt massor, både bra och dålig saker.

Gott nytt år önskas alla elever!

Skänkla ”rätt”

Det är knepigt att lära ut ridning, och en av de svåraste sakerna är dels hur man som ryttare ska använda handen, samt även skänkeln. Ett av de vanligaste felen är att ryttaren drar upp knäna och klämmer med benen, vilket ju tyvärr leder till avtrubbade hästar. För att få en bra skänkel behöver man bra balans, så att man inte använder benen för att ”hålla sig fast”, utan skänklarna måste vara fria och avspända så att man kan använda dem vid behov istället för konstant. Här kommer en länk till en bra artikel om att använda skänkeln på rätt sätt:

http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=138363&a=525206

Besök hos Caprice

Idag har jag hälsat på hos Caprice, och hon verkade trots allt må bra. Jag får ju inte ta henne ur boxen så jag har ingen aning om hur hon rör sig, men hon verkar i alla fall okej med att stå på boxvila, hon har varit jättesnäll. Det var ju skönt! Så länge hon har halm att äta verkar det som om hon mår bra, haha! Tur att hästar är sådana matvrak.

Annandag

Hästarna får fortfarande ta det lite lugnt idag, Anea och Wirja fick gå på promenad och Iffi longerade jag. Nogge släppte jag lös i ridhuset i förhoppningen om att han skulle skutta av sig men han var jättetråkig och ville bara gå hem och äta istället… I morgon ska jag sätta igång och rida igen.

Frusna vattenkoppar…

Jaha, då var det dags för frusna vattenkoppar såklart. Jag är väldigt glad just nu att jag inte själv jobbar i stallet. 30 hästar måste nu vattnas ur hink lagom till julafton. Jag är väldigt tacksam att vårt eget planerade stall ska vara isolerat, det borde inte frysa i första taget då.

Hästarna får ta det lite lugnt nu de närmsta dagarna, så att jag också kan få göra det! I morgon är min första lediga julafton sedan jag var 14 tror jag… Jag har alltid varit i stallet på julafton, och det är verkligen mysigt. Men i morgon är nog även sista chansen att få en ledig julafton om vi sedan ska ha stall hemma, så det är bäst jag passar på!

Minus 24 grader…

Burr! Jag har bara haft två lektioner idag men det var plågsamt! Hur kan det vara så kallt??? Red Iffi klockan 8 i morse och kände mig riktigt duktig (hon var dessutom väldigt fin efter gårdagens träning!), men det gick knappt att andas för att det var så kallt! Tack och lov har jag fått vara hemma ikväll, och snart är det jul och lite ledigt!

Mads-träning

Har tränat för Mads idag, tog med mig Iffi den här gången. Mads red henne en stund också. Hon var stundtals väldigt fin, och stundtals ganska stökig… Det var i alla fall bra träning. Nu är det lite juluppehåll tyvärr. Känns som om jag precis hinner komma igång och få lite ny inspiration och sedan blir det nån slags paus, jag kommer aldrig igång på allvar. Kanske är det bara så den här tiden på året.

Kvällens lektioner hölls i -15 grader, hemma var det -19. Det var sista gruppen denna termin. Hästarna såg himla fina ut. Nogge är jättepigg för tillfället, kanske av kylan?

Bäst med att vara ridlärare: man får choklad i slutet av terminen. Har även fått ett gäng trisslotter, hoppas det är med vinst, det skulle lösa vissa problem just nu!!

Tack alla som tipsar om hästar! Fortsätt med det, har hittat två att provrida nu men jag gissar att jag måste prova ett gäng!

Måndag

Idag har det varit en helt vanlig måndag… Jag har ridit Iffi och Anea och haft lektioner på kvällen. I morse hade jag planerat ett veterinärbesök (”rutinkontroll” av Anea) men det var stört omöjligt för all snö. Jag var ganska arg kan jag lova…

Har provat en ny häst idag, Irak. Han står i stallet och jag fick låna honom till en lektion ikväll. Det gick bra, han var pigg men ryttaren var nöjd och han säg väldigt fin ut i slutet.