Kaos-dag

Morgonen började med SOVMORGON och den här fantastiska utsikten, vilket gör att man inte kan hata snön i november, även om den är väldigt tidig i år. Hade jag inte haft sovmorgon hade jag nog varit i upplösningstillstånd vid det här laget för inget har gått som planerat idag. Särskilt en av mina hästar har betett sig som ett monster idag och dessutom har ridhusbotten frusit vilket inte var en humörshöjare direkt. Salt ska komma i morgon, jag hoppas det hjälper!

Kallt som 17 är det, men annars är det rätt ok med snön ändå, hästarna håller sig rena och benen blir väldigt fina när det är kallt, och det är ju positivt. Man kan dock fråga sig hur det kommer gå för oss att bygga stall/ridhus om vintern blir som förra året?

En bra sak var att jag hade sadelprovare ute till Caprice idag, och det visade sig att sadeln redan var bra! Haha, ja, det var ju lite onödigt att betala för det kanske, men jag behövde i alla fall inte köpa en ny sadel just nu. Skulle dock behöva försöka sälja min Childeric så jag får loss lite pengar… Men det tar emot lite att sälja en sån sadel. Fast jag använder den ju faktiskt inte, och den är lite väl fin för att vara med på lektionerna…

Jag kom just på att Anea har bytt rent idag, alla  bytena var klockrena! Så det var ju faktiskt en till bra sak med den här dagen.

Globen horse show

Idag var det Globen igen, har tittat på küren. Det var ett mycket blandat startfält med både ”nya” förmågor och även toppryttare. Adelinde Cornelissen och Parzival vann för tredje året i rad, vilket var en välförtjänt seger. Vilken häst! Hon rider dessutom väldigt mjukt och trevligt. Tvåa kom Anky med Painted Black, trea Edward Gal med Interfloor Next One och på fjärde plats Patrik Kittel med Scandic. 

Man kan inte bli annat än imponerad och inspirerad, samtidigt som det känns hopplöst att själv komma ”någon vart” med vanliga hästar. Det är synd att den här sporten inte bara handlar om vilja eller talang utan även om pengar. Dock tror jag självklart inte att det handlar om bara pengar, ryttarna i toppen sliter ju verkligen och bara det i sig är imponerande. Det skulle vara intressant att låna deras liv en period och se hur de tänker… För att komma så långt måste man ju vara både ödmjuk men samtidigt tuff!

Dagläger med ARK

Idag har ARK varit på dagläger hos mig med det ”vanliga” upplägget två ridpass, fika och lunch. Hästarna har skött sig bra och det har varit helt ok att hålla lektion trots kylan, dock fryser ridhusbotten redan (!) och SÅ kallt är det inte? Hur ska det här gå om det blir typ 20 minus som förra året? Eller det kanske var ännu kallare…

TIPS!!!
Det börjar redan bokas en del dagläger inför vårterminen, om ni är en grupp om fyra personer som redan nu vill boka in en kurs ett specifikt datum så går det bra att göra det redan nu. Bokningar som görs före årsskiftet ger 150 kr rabatt/pers (normalpris 1200 kr).

Globen och clinic med Edward Gal

Idag har jag varit med Jeanette i Globen och tittat på dressyr. Först var det öppen framridning som kommenterades av Erik Lette, och det är ju intressant att se. Dock tror jag inte det är ”sanningen” som visas, jag tror att ryttarna gör mycket grövre korrigeringar av sina hästar när det inte är inför publik…

Därefter var det en unghästklass där jag bara såg de första två ekipagen, sedan kunde jag inte låta bli att smita ner till Annexet. Det tog bara fem minuter så hade jag gjort av med pengar på schabrak och lindor. (Det var planerat, inte ett impulsköp!) Roligt är att jag har sprungit på massa gamla vänner och bekanta idag, ”alla” åker ju till Globen.

Sist var det en clinic med Edward Gal där han undervisade fyra ryttare. Röda tråden var gas och broms, att variera ridningen och tänka framåt, samt våga lätta på handen. Det här var ju inga nyheter och låter väldigt simpelt, men alla som rider vet ju att det är galet svårt.  Man blir i varje fall inspirerad och min tankeställare är att jag måste bli mer disciplinerad (det har jag nog nämnt förut), så att man inte bara ”rider runt” och motionerar hästen, utan allt man gör ska ha ett syfte. Lättare sagt än gjort.

Kvällen har jag tillbringat på Kvarnnibble med träningar. Började med att rida Jennys häst Klöver som kändes bättre än i somras, men nu har vi lite att jobba på. Klöver har lätt för att samla sig, men också alldelse för lätt att försvara sig med ”passage-trav” och nu är min plan att hon ska trava kvickare och mer framåt och kunna bibehålla takten med kortare steg istället för att börja trava långsamt och ”gunga”. Dock en trevlig häst så jag hoppas att hon fortsätter utvecklas och bli lite mer ”påverkbar”. Men: det går ju sällan att säga till ston på skarpen utan man får liksom lura dem lite.

För övrigt var det en plågsam kväll, -12C och det är november??? Hur ska det här fortsätta?

I morgon blir det Globen!

Idag har det varit en LÅNG dag minst sagt. Jag började 7.30 med att lämna bilen på verkstan för att laga lampan som pajjade när jag blev påkörd för några veckor sen. Nu har jag just kommit hem och klockan är snart 22. I morgon blir det Globen och det känner jag att jag verkligen har förtjänat!

Sadelfix, veterinär mm.

Oj vilket vinterväder det är redan… Morgonen började med en privatlektion och därefter ett veterinär besök. Det var väl ingen höjdare att köra släp idag direkt. Jag önskar mig en hästlastbil i julklapp!

Efter lunch kom Jimmy ”sadeldoktorn” och ändrade Aneas sadel lite samt stoppade om Wirjas sadel. Hoppas det blir bra, sadlar är alltid ett krux. Kanske skulle starta barbackaridskola istället??

Har även ridit tre hästar och idag kändes det bättre. Nogge var riktigt fin och fick träna lite seriebyten. Jag måste hårdträna min sits och har ridit utan stigbyglar och jag SKA göra det minst en gång i veckan så det blir någon ordning någon gång. Känner att jag är alldeles för lat mellan varven, mer disciplin behövs i vardagsträningen!

Hemma tidigt idag och har gjort ett städrace samt tagit fram lite adventspynt, smygstartar lite!

Träning på Lövsta

Anea har varit och tränat för Jennie Larsson på Lövsta idag. Hon red henne större delen av lektionen, vilket var bra. Det är första gången någon annan sitter upp (förutom mina egna elever). Just nu känns det som om vissa saker behövs ”tas igenom” och det behöver jag hjälp med. För övrigt är jag dödstrött och ryggen är pajj så ridningen känns alls inget vidare den här veckan. Helst av allt vill jag ta en veckas ledigt.

Julkänslor i förskott!

Det är ganska mysigt att det är snö ute fast lite tidigt? Jag har börjat få julkänslor, för det får jag så fort det är snö. Dessutom är det Globen i helgen och där brukar det verkligen vara julstämning!

Idag har jag ridit Caprice (som var riktigt duktig) och Anea, som kändes väldigt pigg men använde energin lite fel idag. Nogge och Wirja har gått lektion och båda har sett riktigt fina ut.

Det börjar komma in anmälningar till julkurserna, så jag vill påminna er som går och funderar att boka så fort som möjligt!

Dagläger

Idag har jag haft en sitsträning på morgonen, följt av ett dagläger med väldigt glada och positiva elever. Hästarna har sett jättefina ut. Första passet jobbade vi med volter och slänkelvikning. Andra passet fokuserade vi på öppna, och Nogge och Anea fick även prova lite förvänd sluta samt galoppombyten.

Nu ska jag fixa lite med vårt hus och ikväll ska jag ut och äta. I morgon = LEDIG. (Från hästarna i alla fall, ska hinna med massa annat naturligtvis…)

Jul-och nyårskurser!

Nu har jag lagt ut kurser och lektioner under jul och nyår.

TIPS!! Sitsträningskurs på två dagar där det även ingår teori och genomgång av varje ryttares sits.

Jag vill gärna att hästarna får komma ut i skogen också, så du som är sugen på att rida ut (vi hoppas på snö) är välkommen att höra av dig och boka detta enskilt. Naturligtvis kan du boka privatlektioner eller sitsträning under longering också!

VÄLKOMNA!!