Första ”spadtaget”

Hjälp, vilken helg. På lördag morgon hade jag två privatlektioner. Resten av dagen gick åt till att fortsätta packa upp och spackla och sådant.

Idag har jag haft ett lyckat dagläger. Det mest ”spännande” är dock att vi (eller ja, inte vi själva förstås) har påbörjat arbetet inför ridhuset och stallet. Lite tidigare än tänkt, jag hade räknat med typ april.

Allt går galet fort, och jag har just planerat nästkommande vecka, och som vanligt så har jag varenda kvart bokad. Men det är väldigt roligt!

Träning med Anea på Lövsta

Idag har jag tränat med Anea för Jennie Larsson på Lövsta. Det var verkligen länge sedan vi tränade, och hon kändes som om hon inte orkade riktigt hela passet, men bitvis gick det riktigt bra. Nu är målet Msv i vår, så nu måste jag ladda hela vintern inför nästa tävlingssäsong, och framförallt befästa bytena!

Lövsta var, som väntat, superfint. Finare än jag trott. Där skulle man ha jobbat! Tror att det är att av få hästjobb i Sverige där de även har ordentlig lön… Jennie var väldigt positiv att träna för, men ändå noggrann, så det fortsätter jag gärna med.

Blött och kallt…

Fy för hösten! Nu är man konstant blöt om fötterna. Hästarna har sett fina ut på lektionerna idag i alla fall. Släpet och bilen har fått vinterdäck idag, och i morgon ska jag åka och träna, så det blir bra! Mitt största problem just nu är hur jag ska hinna klippa hästarna??

Hittade en rolig bild: Hästar kan verkligen vara olika!

Kurs och sitsträning

Usch, vilket väder! Nu börjar hösten på allvar… Hagarna är redan helt genomleriga, stackars hästar!

Idag har jag haft en privatlektion, ett dagläger samt en sitsträning. Sitsträning är för övrigt ett tips! Det brukar vara väldigt uppskattat att hinna gå igenom sits och inverkan mer ingående och hitta de bitar som man behöver öva extra på, vilket kan vara svårt att få tid med annars.

Första snön!

OJ! Det blev vinter. Det var inte helt riskfritt att ta sig till jobbet idag… Hade lektion på morgonen med Caprice – som verkar bli en riktigt bra lektionshäst, samt en lektion med Nogge. Hann även rida ut på Wirja och Anea. Anea har också fått massage idag. Hoppas att det gör skillnad, hon har inte känts helt bra sista veckan.

Planen att ha lektioner i Strängnäs ställde jag in, jag vågade inte köra dit med bara sommardäck, så jag fick en fredag hemma för ovanlighetens skull.

Förvirring!

Vilken ände ska man börja i? Det är inte så lätt att flytta och samtidigt upprätthålla all annan s.k. ”ordning” och jobba hela dagarna. Jag måste nog prioritera bort saker. Jag börjar tappa minnet och göra konstigheter.

Jag blandar t.ex. ihop veckorna, och idag åkte jag glatt för att träna hos Mads. Synd bara att han är på Breeders. Jag red mitt eget lilla pass i alla fall och sedan åkte jag hem igen. Dagens behållning var att jag kunde lasta Anea själv, ett tag var hon lite krånglig. 🙂 Hästarna börjar bli väldigt väluppfostrade!

Hemma igen red jag en kort stund på Iffi, som kändes bra idag. Sedan åkte jag till Smedby och höll en lektion som gick väldigt bra, och så tillbaks till Antuna igen för kvällens sista lektion. Det var riktigt roligt, vi gjorde några ändringar med sitsen som gjorde STOR skillnad. Det är så kul att instruera när man ser att det ”går upp ett ljus” för eleverna! (Ja, Lena: ännu ett konstigt uttryck!).

Flyttbestyr…

I morgon flyttar jag till Vallentuna. Det blir bra, lite närmre stallet!
Jag och min kille har köpt en gård på 50 ha, där vi planerar att bygga stall och ridhus, så på sikt kommer jag kunna ha verksamheten hemma och även erbjuda övernattningskurser igen. Det kommer bli sjukt mycket jobb men det ska bli roligt! Det känns som världens chans, som jag aldrig trodde jag skulle kunna annat än drömma om.

Tankar om ridhushyfs

Jag blir galen när jag ska köra bil till jobbet, det är alltid någon dåre som ska försöka ta sig in i olika luckor, kryssa mellan bilar eller ligga alldeles för nära. Blir rädd varje dag, jag kommer nog dö i en bilolycka. (Särskilt troligt eftersom jag ofta somnar i bilen…)

Vissa verkar rida på samma sätt! Undrar om det är samma personer? Säkert trängs de i kön i mataffären också, och knuffas när de ska på bussen. Saken är ju dock att hästar kan sparkas och det vore ju olyckligt om det hände något sådant för att man inte håller bra avstånd och planerar sin ridning. Men det kan ju också vara så att man helt enkelt inte har kontroll på sin häst, och då är det ju en annan sak…

Idag har jag haft dagläger med två ridpass. Fia har fixat toppengod fika och lunch till oss! Det sätter verkligen ”pricken över i:t”. (Konstigt uttryck…) Ridhuset är också jättefint och underlaget super, så jag ser fram emot hösten/vintern på vissa plan, men dock inte mörkret och kylan. Får njuta av de soliga dagarna som är kvar!