Spända ryttare

Jag har haft en bra dag idag. Anea kändes fin och har även sett riktigt avspänd och trevlig ut på lektionen, liksom övriga hästar! Har haft en givande lektion med nöjda elever, men det börjar bli kallt. Har haft vinterjacka på mig (!), jag som brukar försöka härda mig…

Man blir ofta påmind om hur känsliga hästarna faktiskt är. Dels när man själv rider – är man ”ur balans”, stressad eller trött, så går det ju oftast ut över ridningen. Å andra sidan kan ju ridningen göra att man blir glad och blir på bättre humör än innan!

Det är intressant att ha olika elever på olika hästar, för de reagerar ofta olika på olika personer. Dock är det absolut vanligaste ”felet” att man som ryttare är för spänd. Jag ser en enorm skillnad på hästarna bara av att mina elever slappnar av i benen. Vissa av dem blir tröga när man klämmer, andra börjar springa. Det är verkligen viktigt att kunna slappna av, både för att hästen ska kunna ta upp ryttarens signaler – men även tvärtom. En spänd ryttare är inte mottaglig och känner oftast inte vad som händer med hästen. Det är verkligen en konst att rida… I motsats till en spänd ryttare får dagens bild bli på Tinne Vilhelmsson, som lite inspiration!

Fjärde hästen på plats!

Idag har Nogge och Anea fått behandling av kiropraktor. Själv var jag hos naprapaten igår och känner mig en smula mörbultad idag…

Jag har hämtat Iffi i Strängnäs idag. Hon har haft långt bete i sommar samt varit utlånad till min f.d. praktikant en period. Jag ska göra ett nytt försök att ha henne i verksamheten. Det är en väldigt fin häst, men kanske lite för känslig. Jag hoppas att hon kommer att finna sig tillrätta! Hon såg i alla fall väldigt rund och fin ut.

Allt går för långsamt!

Känner mig alltid jagad, av mig själv antar jag. Allt går så himla långsamt! Egentligen borde jag känna tvärtom… För det första hinner man ju knappt med och det här året har det egentligen redan hänt hur mycket som helst. Men jag blir aldrig nöjd. Jag vill rida mer, rida bättre, tycker att framstegen borde komma snabbare! Det känns alltid som om ridningen står still eller går bakåt. Otroligt frustrerande. Helst vill jag ha massor av pengar, riktigt bra hästar och träna typ fyra dar i veckan. Håller jag det här tempot så hinner jag ändå aldrig komma nånvart. Fan.

Jag lägger in en bild på Anea från tävling för att peppa mig själv. Hennes första dressyrstarter var trots allt i LA:6 med placering varje gång. Ganska bra med tanke på det skick hon var i när jag fick henne. Måste försöka vara nöjd med något!

Smartbox

Det går att köpa ridning hos mig via Smartbox! Smartbox är ”Upplevelser i en ask”, vilket innebär att man köper en bok med upplevelser där mottagaren själv kan välja mellan olika aktiviteter, t.ex. ridning hos mig. Det går naturligtvis att köpa presentkort på ridning direkt hos mig också. Ville dock tipsa om Smartbox som är ett bra alternativ till present när man har dålig fantasi. Mer om dem: 

http://presenter.smartbox.com/Default.aspx  

Lediga platser fredagar 9-10

På fredagar kan du passa på att rida innan jobbet, eller kanske har du turen att vara ledig? Jag har platser kvar i gruppen på fredagar 9-10. Observera att det går att rida även varannan vecka, eller hoppa in när det finns plats och du har tid. Företräde ges dock givetvis till dig som vill rida varje vecka.

Trevlig helg!

Träningar på Näsbyholm

Idag har Anea fått massage, det verkade hon väldigt tacksam för. Wirja står på tur nästa vecka. Undrar när det är min tur? Det var länge sen nu! Typiskt ryttare att ta hand om hästarna men inte sig själv.

Kvällen har jag tillbringat på Näsbyholm i Strängnäs där jag har hållit träningar. Nu: SOVA TIDIGT!

Höst!

Nu är det höst på riktigt! Men ganska skönt tycker jag, i alla fall när det är fina, soliga dagar. Hösten är verkligen vacker, men tyvärr vet man ju att november väntar… Usch!

Nogge hade hoppat ut ur hagen idag. Brian var imponerad över hans 150-hopp, det hade varit roligt att se, men usch! Hoppas han inte tänker ta för vana att bli utbrytarkung…