Sista dagen i Strängnäs = första dagen i Sthlm

Idag har jag flyttat mig själv från Strängnäs till Årsta. Jag fattar inte hur jag har kunnat flytta varannat år ungefär, och ändå ha ett ton med saker som jag har samlat på mig? Behövs verkligen allt? Jag har även invigt hästsläpet idag, men med möbler…

Efter slit och släp åkte jag till hästarna, de fick nöja sig med en promenad idag. Det känns som om de behöver acklimatisera sig lite. Jag tror de är en smula förvirrade av flytten, de gnäggar väldigt mycket efter varandra och är halvvilda. Det verkar vara en stor omställning att både byta stall och även bli hanterade av andra, de är ju väldigt vana vid ett litet stall och nästan bara mig. Nu tyr de sig väldigt mycket mer till varandra än vad de brukar göra annars. De vänjer sig nog snart.

Sista dagen på Helmer ridcenter…

Ganska sorgligt faktiskt. Idag har jag kämpat som ett djur, packat på morgonen och sedan flyttat hästarna till Upplands Väsby (dock med lastbil för att spara tid). Jag var där några timmar och installerade hästarna och sedan åkte jag tillbaka till Strängnäs för att städa ur stallet. Nu är klockan 21.30 snart och jag måste nog packa lite här hemma också, i morgon flyttar jag själv.

Det är alltid tråkigt att lämna folk, men jag hoppas att det här blir bra på sikt. Det känns väldigt konstigt att ställa hästarna i ett stort stall och stå som inackordering, men jag blir nog en erfarenhet rikare i alla fall. Jag är jätteglad att komma närmre Stockholm och kunderna, men i övrigt känner jag mig faktiskt lite deppig idag.

Ledig!

Idag har jag varit ledig, så gott som. Jag blev tvungen att åka till stallet ändå för att titta till Anea som har fått lymfangit. Jag hade anmält henne till MsvB4 igår, men det fick jag avboka. Antar att det var ett ”tecken”, bytena är inte helt befästa, så egentligen var det nog lika bra att vänta. Jag hoppas vi hinner med någon start innan året är slut i varje fall.

Så jag har mest ridit ut i veckan, och just nu är det ganska skönt. Fokus får ligga på flytten och att få allt att fungera! Jag måste kanske lära mig att göra en sak i taget, men det är inte lätt.

I morgon flyttar hästarna, Anea, Nogge och Wirja. Lenzo kommer inte att följa med, så nu är jag på hästjakt igen… Tips?

Nervös!

Nu börjar det kännas nervöst med allt. Hur ska jag hinna få ordning på allt? Stallet ser ut som ett bombnedslag, hemma också. Jag har en del jag skulle behöva  reda ut, men jag vet inte om jag kommer hinna. Det är bara att försöka fokusera på det viktigaste just nu. Och hoppas på att det blir bra med nya stallet.

Full fart!

Idag har jag ridit Wirja, Anea, Lenzo och Maiko (Rosies frieser). Nogge får vila i veckan nu när han har jobbat på så bra!

Lenzo är besiktad och vaccinerad idag. Han gick igenom böjprovet så förmodligen följer han med till Stockholm. Beslut om detta tas i veckan.

Nogge 5:e plats!


Idag har jag och Nogge varit på Jump Club i Enköping och tävlat dressyr. (Riktigt fin anläggning!) Hans andra start i LA:3 resulterade i 66,129% och en femte plats. Han var varit superduktig hela dagen! Jag åkte själv och han är jättesnäll att både lasta i och ur ensam, och han har snällt stått still och väntat två timmar i transporten på prisutdelningen.

Idag var han knappt tittig alls, och då var tävlingen ändå utomhus och med dressyrstaket förstås. Han skötte sig exemplariskt! Sedan är det massa detaljer att slipa på, och att han ska bli starkare och mer självbärig, men vi fick ju rätt bra betalt ändå. Är väldigt nöjd med dagen!

Flytt-tankar och höstkänslor

Det känns som om sommaren tog slut snabbt och inte kommer tillbaka. Tycker det är väldigt mycket höst i luften fast det är på sätt och vis skönt. Fattar bara inte hur sommaren kan ta slut så snabbt jämt? Sorgligt också att jag är lika blek som man brukar vara i november…

Idag var en bra dag, hästarna gick bra och på kvällen har jag haft en kurs med två pass och fika mellan. Vi övade på skolorna och i slutet la vi in lite galoppombyten. Kändes som en bra kväll och hästarna har sett fina ut!

Det känns blandat att flytta. Det är mycket som är bra här, t.ex. skönt med en egen stalldel. I Upplands Väsby kommer jag stå i ett stort stall och det kommer säkert vara större tryck på ridhuset. Här på Helmers är det ju nästan alltid tomt, så det kommer bli en stor omställning. Jag hoppas att jag kommer trivas där borta. Jag misstänker att en del kommer ha åsikter om att jag kommer och har lektioner och ”tar plats”, det är nog oundvikligt. Men förhoppningsvis kommer det fungera bra, och jag kommer ändå ligga ganska lågt med antal lektioner och inte ta in för mycket elever just nu. Så du som vill rida – se till att boka i tid!

Träning med Nogge

Onsdag: släppa ut, mocka, ”personalmöte”, rida Anea och Lenzo före lunch. Anea var riktigt duktig idag, kändes bättre med bytena nu!

Efter lunch åkte jag och Nogge till Gnesta och tränade för Pia Holgersson. Han kändes helt ok, jag kanske skulle vilja ha mer ”tryck” i honom, men det kommer väl med styrkan. Jag fick mig också ett ordentligt träningspass minst sagt!

Hemma igen runt 17, em-fodrade och badade Zalvia som ska till veterinären i morgon (då vill man inte skämmas). Sedan åkte jag till Näsbyholm och red lite på Iffi (som just nu är utlånad till min f.d. praktikant Natalie), samt höll en lektion för Natalie med hennes häst Hamlet. Det gick riktigt bra! Jag höll på att bli galen på alla mygg bara – var kommer de ifrån helt plötsligt?

Kvällsfodring – hem – trött!