Fåren

VitnosVi säljer lammkött och skinn från vår egen uppfödning av Gotlandsfårskorsningar på Vreta gård i Markim, Vallentuna. Tackorna bor under vinterhalvåret i en ligghall med fri tillgång till utevistelse fram till dess att lammen föds under våren. När lammen är knappt en månad går alla djuren ut i våra stora naturbeteshagar tillsammans med hästarna för att beta gräs, örter, blåbärsris och annat gott. Vi kör själva våra djur till ett småskaligt slakteri några mil norr om gården.

Vi kan erbjuda två styckningsalternativ. Antingen den traditionella Roslagsstyckningen som är ett slags grovstyckning som ger tillredningsbara bitar eller en Grillstyckning där det flesta bitarna passar direkt på grillen eller i stekpannan. Vi erbjuder båda styckningsalternativen som helt eller halvt lamm i låda där alla bitar är vakuumförpackade och uppmärkta.

Skinn i lager just nu, 1400 kr/st:
Kontaktuppgifter för kött eller skinn:
info@ryttarutbildning.se
Suvi 0768-055138
Torbjörn 0739-140384

Betalning sker mot faktura.

Köttpriser hösten 2016 (helt lamm ca 14-20 kg, halvt lamm ca 7-10 kg)
ALLT KÖTT ÄR SLUT FÖR 2016, NÄSTA SLAKT UNDER HÖSTEN 2017

1. Helt lamm Roslagsstyckning 150 kr/kg inkl moms
2. Helt lamm Grillstyckning 155 kr/kg inkl moms
3. Halvt lamm Roslagsstyckning 155 kr/kg inkl moms
4. Halvt lamm Grillstyckning 160 kr/kg inkl moms

Styckningsschema Roslagsstyckning
• Hals kapad och försågad i sex bitar
• Hel bog med lägg
• Bringa / ribbs
• Kotletter av ryggen
• Sadel
• Hel stek med lägg
• Mald färs

Styckningsschema Grillstyckning
• Skivad bog
• Skivad rygg och sadel
• Skivade stekar
• Bringa / ribbs med ben
• Mald färs

Styckningen kan variera något mot ovanstående.

Iffi