Fåren

VitnosVi säljer lammkött och skinn från vår egen uppfödning av Gotlandsfårskorsningar på Vreta gård i Markim, Vallentuna. Tackorna bor under vinterhalvåret i det gamla mjölkstallet med tillgång till utevistelse fram till dess att lammen föds under våren. När lammen är knappt en månad går alla djuren ut i våra stora naturbeteshagar tillsammans med hästarna för att beta gräs, örter, blåbärsris och annat gott. Vi kör själva våra djur till ett småskaligt slakteri några mil norr om gården.

Vi kan erbjuda två styckningsalternativ. Antingen den traditionella Roslagsstyckningen som är ett slags grovstyckning som ger tillredningsbara bitar eller en Grillstyckning där det flesta bitarna passar direkt på grillen eller i stekpannan. Vi erbjuder båda styckningsalternativen som helt eller halvt lamm i låda där alla bitar är vakuumförpackade och uppmärkta.

Kontaktuppgifter för kött eller skinn:
info@ryttarutbildning.se
Suvi 0768-055138
Torbjörn 0739-140384

Betalning sker mot faktura.

Här kan du se de skinn vi har hemma för tillfället.

Nu tar vi emot bokningar av lammlådor till hösten 2018.
Preliminärt hämtas lådorna på Vreta gård 12:00, lördagen den 24 november.

Pris 2018:
Hel lammlåda (ca 18-22 kg) roslagsstyckad 160 kr/kg
Hel lammlåda (ca 18-22 kg)  grillstyckad 165 kr/kg
Halv lammlåda (ca 8-12 kg) roslagsstyckad 165 kr/kg
Halv lammlåda (ca 8-12 kg) grillstyckad 170 kr/kg

Styckningsschema Roslagsstyckning
• Hals kapad och försågad i sex bitar
• Hel bog med lägg
• Bringa / ribbs
• Kotletter av ryggen
• Sadel
• Hel stek med lägg
• Mald färs

Styckningsschema Grillstyckning
• Skivad bog
• Skivad rygg och sadel
• Skivade stekar
• Bringa / ribbs med ben
• Mald färs

Styckningen kan variera något mot ovanstående.

Iffi