Om mina hästar var människor

Jag tycker inte man ska förmänskliga hästarna, men hur det än är så har de verkligen olika personlighetsdrag, och det märks ännu mer när de går tillsammans i flock kan jag tycka. (Jag har mini-flockar, men ändå.) Om mina hästar var en skolklass så skulle det vara såhär ungefär:

Anea, Iffi och Fantasi är en grupp. Anea är den som leder gruppen, vilket märks mer på bete. Då är det hon som har ”koll” på eventuella faror och det är hon som flyttar gruppen i hagen. Anea har mycket integritet och håller sig gärna för sig själv, hon är lite den som är ”tuffast i klassen” men utan att mobba de andra – en naturlig ledare som inte behöver trycka till de andra. Hon är den som de andra ser upp till kan man säga. Iffi vill gärna också vara lite häftig (hon är den där som tjuvröker bakom knuten, ungefär), men hon är bara kaxig så länge hon har en ”bästis” som hänger henne i hasorna och håller henne om ryggen. Om hon är själv så är hon inte så kaxig längre. Fantasi är den där bästisen som bara hänger efter de andra och vänder kappan efter vinden. Hon är lite för blyg för att ta plats och gör bara som alla andra.

Mackan, Calle och Nogge (inte just nu dock) går tillsammans. Då är det Nogge som är den coola och lite kaxiga. Han kan gärna sätta de andra lite på plats bara för att visa att det är han som bestämmer. Mackan vill dock gärna ta över den rollen, men han gör det bara genom att mobba de andra som är lite svagare än han – och dem föser han gärna runt. Om han var människa skulle han vara en sån som kastade sudd på lektionerna och sedan skyllde ifrån sig. Han skulle be sina underhuggare göra honom massa tjänster och lura dem att göra dumma saker som han själv slipper ta på sig skulden för. Calle är den som får utföra hans ärenden och han är klassens plugghäst som är lite för snäll för att säga ifrån. Ibland försöker han lite tafatt men han får liksom inget gehör för det.

Cicooria och Caramelle är klassens divor. De kan inte umgås med några andra för de är sådana där tjejer som bara kan umgås två och två. Om det kommer en tredje i gruppen kommer den bli trakasserad. Men så länge det bara är de två går det bra. Det är sådana där bästisar som tycker att de själva är skitsnygga och som passar på att sminka sig på rasterna och typ har ny-lockat hår varje dag. Alla killar vill vara med dem för att de är så söta. Men om man kommer för nära så kan man få sig en snyting om man inte passar sig!

Och så här ser det ut när hästarna tar studenten…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*