Sjukstuga

Ibland känns det som om hästar måste vara de mest känsliga djuren på hela planeten, finns det NÅT annat djur som ALLTID är halta eller sjuka på något vis?

Sista tiden har det varit en massa tjafs, inga stora saker, men ändå. Både Cicooria och Caramelle lyckades dra på sig balltramp innan jul. På Caramelle blev det väldigt brett och precis i kronranden, där horntillväxten i hoven sker. I värsta fall kan den bli störd, men det vet jag inte förrän om ett tag. Hon fick i varje fall stå på box mer än en vecka, för att inte få in bakterier i såret. (Med bandage på givetvis.) Båda var ömma av detta och lite halta i trav. Nu ser det mycket bättre ut, men det känns så onödigt!
Balltrampet på Caramelle när det var nytt, det syns inte så bra på bilden men det är som en ”flik” eller ficka där det kan komma in smuts. Och en del av hoven är lite förstörd i kronranden.

På annandagen hade jag äntligen sovmorgon, och då blev jag givetvis väckt av telefonen, för då var Iffi oförklarligt halt. Jag tror/hoppas att det är en hovböld, men det är lite konstigt, för först hade hon ingen puls (brukar vara ett tecken på hovböld), dag två hade hon puls och var kraftigt halt, igår och idag inte halt alls… Så jag får avvakta lite. (En hovböld kan ge kraftig hälta, men är inte ”farlig” – man har hellre en hovböld än t.ex. en vrickning, ifall man får ”välja”.)

Igår åkte jag för en gångs skull in till stan för utgång och sov över hos en kompis, och det blev minst sagt sent. Blev väckt av telefonen – igen – för då hade Calle koliksymptom på nytt! Dock släppte det av sig själv denna gång. Men det är ju hopplöst med de där djuren ibland alltså, dessutom verkar de känna på sig att de ska bli sjuka på röda dagar (alltid!) eller så fort jag åker bort… Hundar / katter / kor / grisar – inte är de sjuka sådär ofta va?

1 svar på ”Sjukstuga

  1. Jo då Suvi det är precis samma sak med hundar och även barn! Alltid när det är helgdagar eller liknande så att det ska bli som omständligt som möjligt(och dyrt med veterinären).
    Med vänlig hälsning Viveca

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*