Veckan börjar sådär…

Jag är dunderförkyld. Jag brukar ju nästan aldrig vara sjuk! Började lite i helgen, och så tänkte jag att jag skulle ta en lugn måndag så jag skulle hinna kurera mig.

Nästan hela dagen gick istället till Calle, som visade koliksymptom på morgonen. Det var väldigt lindrigt, han ville inte äta och så lade han sig ner, men rullade inte eller så. Vi gick med honom och hade is i magen, men vid halvtvå hade han fortfarande inte blivit bättre så då ringde jag ut veterinär trots allt. Om de har förstoppning så brukar det vara ganska lätt att åtgärda.

Distriktsveterinären kom på bara en halvtimme ungefär, gav muskelavslappnande och vatten/paraffinolja för att hjälpa till att tömma tarmen. Sedan fick vi gå igen, men det blev ingen skillnad. Tvärtom tyckte vi att han blev sämre framåt kvällen, så då valde vi att åka till Ultuna med honom. Egentligen var han inte så jättedålig, men med tanke på att hela dagen hade gått (minst 12 timmar) så vågade jag inte chansa på att det kanske skulle bli sämre till natten.

På Ultuna kan man lämna hästarna till 00.00, annars är det Strömsholm som gäller. Man får ju vara glad att man inte bor i Norrland. Vilken lyx att ha mindre än en timme till en klinik som har så bra öppettider!

Egentligen kände jag mig lite överbeskyddande, men samtidigt var det skönt att kunna lämna honom där i natt. Han skulle få stå med dropp och ha övervakning. Det verkar inte vara allvarligt, men jag vet inte om han åker hem idag eller i morgon. Hoppas idag, det blir dyrt nog ändå… Kanske var det lite överdrivet att köra dit honom, men i och med att han blev sämre efter första behandlingen så vågade jag inte annat. Förra året fick vi ta bort en häst pga tarmvred, och efter det blev man lite mer nojjig – även om hennes symptom var betydligt kraftigare än Calles. Men nu är ju Calle också världens bästa häst, så jag är väldigt rädd om honom. Vi håller tummarna för att han är pigg och glad snart igen!

(Och jag med. Gårdagens projekt gjorde inte förkylningen bättre, utan snarare tvärtom. Tror jag har feber nu också..)

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*