Teori

Gårdagens tema för teorin var ridlära. Vi repeterade och gick igenom ryttarens hjälper, samt hur man rider skänkelvikning, öppna, sluta, bakdelsvändning samt ryggning.

Det mesta är repetition, men det kom ändå upp en hel del frågor. Tror att det är bra att verkligen ta sig tid att gå igenom ridläran grundligt ibland. Det är alltid bra att veta hur man gör, och varför!

Vi tog även en del tid till frågor som vi diskuterade, bl.a. hur man egentligen rider med sitsen, varför det är viktigt med stöd på bettet, saker man ska fokusera på vid tävling/vanliga fel, hur gör man en bra halt, lite om hästens form… Som ni hör hade vi kunnat fortsätta hela natten. I alla fall var det roligt att det var mycket kluriga frågor och stort intresse. Jag hoppas jag kunde förmedla lite bra tips, det är oerhört svårt att ”förklara” ridning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*