Nogge hos veterinären

Goda nyheter, mitt veterinärbesök idag gick som smort, snabbt och smärtfritt kan man säga. Nogge hade inga böjprovsreaktioner (inte heller på benet med pålagringar) och ryggen var bara lite spänd. Däremot var han lite ”trött” i bakknäna. Så det enda vi gjorde var att blistra bakknäna samt behandla ytlig muskulatur i ryggen med lokalbedövning som ska ”släppa” på muskelspänningen genom att ta bort smärta. Förut har vi behandlat ryggen väldigt djupt med cortison, men det behövdes inte nu. (För er som inte vet så har Nogge en disk i ländryggen som är mineraliserad, man kan säga att den har tappat ”elasticiteten” – vilket en period gjorde honom i princip oridbar). Blistringen hjälper till att stabilisera ligamenten runt bakknäna. Eftersom ingen led är behandlad ska vi longera några dagar och sedan kan man börja rida igen. Så skönt! Härligt att han faktiskt är tillbaka till vanligt jobb igen, det trodde jag aldrig.

Vet-check idag, inget på böjprov och rygg mkt bättre!! <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*