Veckans olycka

Snart har vi varit med om allt. Idag har vi haft brandkåren här för att släcka en eldsvåda i ett av våra hus. Förmodligen har grannarna slarvat lite med grillningen, och när vi kom ut stod deras gräsmatta i brand. Trodde först att det inte var någon jättefara, men elden spreds till vårt gamla hus (ett förrådshus), med ett gammalt spåntak. Medan vi sprang där med vattenhinkar och brandsläckare så såg vi att det började slå upp lågor underifrån taket. Trodde faktiskt att det här skulle sluta riktigt illa, men tack vare våra fantastiska grannar och att vi själva är så handlingskraftiga (!) så lyckades vi nog hålla det hela i hyfsat schack tills brandkåren kom. De var nog lite överrumplade då de var utskickade på en ”liten gräsbrand” och så visade det sig att ett hus stod i lågor intill två bostadshus. Det gick bra i alla fall, det är taket som är förstört, men huset klarade sig.

Fy fan vilken tur att det inte var senare på kvällen, eller att det inte blåste mer, eller att vi inte var hemma…  Usch, man ska inte ens tänka på vad som hade kunnat hända. I bästa fall får vi taket omlagt (vilket ändå skulle göras) via försäkringsbolaget. Det är inte så att man får långtråkigt här i första taget i alla fall.

 Bild: Jaha, så fort man försöker vara ledig så händer det nåt. Idag har vi haft en eldsvåda i ett av husen. Är inte ens förvånad. Allt under kontroll dock..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*