Veckans övning

Den här veckan jobbar vi med bakdelsvändningar och övergångar. Det går att variera ganska mycket, t.ex. att man gör bakdelsvändningar vid väggen och travar emellan för att sedan vända och byta varv igen. Man kan också använda bakdelsvändningen för att förbereda en fattning. Igår red ryttarna en bit innanför spåret och gjorde vändningen ut mot väggen för att sedan fatta galopp på spåret. Man kan också gå vidare och vända så man byter varv och sedan fattar förvänd… osv osv. Tror vi kommer jobba med samma tema en period eftersom bakdelsvändningar inte är helt lätt, men ett jättebra sätt att öva sin koordination av hjälperna, samt att få hästen mer samlad.

Bakdelsvändning är också förberedande för galoppiruetter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*