Den obligatoriska summeringen av 2012

Jag antar att jag måste göra en summering av året som har gått. Det har varit ganska turbulent, och jobbigt faktiskt – i alla fall på hästfronten. Om 2011 var året när vi byggde så får jag väl säga att det här året har ägnats åt att laga eller leta häst… Nåväl, vissa saker har varit positiva också, som tre nya, fina hästar. Ska se om det går att göra en hyfsat kort sammanfattning…

Soya var hos oss i början av året på inridning, och visades på 3-årstestet i maj. (Hon söker för övrigt fodervärd eller ny ägare).

Hennes syster Quickan var här i omgångar under våren. Hon fick ett långt sommarbete men kom tillbaka nu i höst för att förhoppningsvis bli kvar en längre tid. Hoppas jag – det är en så himla fin häst!

 

 

 

 

 

 

Jag var ganska många vändor till Strömsholm för att avsluta min C-tränarutbildning, och nu kan jag lägga till C-tränare i dressyr på mitt CV!

Strax efter avslutad utbildning hoppade jag på som LA-domaraspirant. Återstår att se hur det går, det verkar inte vara en helt strukturerad utbildning, dessvärre.

Startade upp ett samarbete med Häst-och sportresor, vilket innebär att de lägger en kurs i månaden här under höst och vår. Kurserna är tor-sön och det verkar hittills komma in tillräckligt med bokningar. Roligt att kunna nå ut till hela Sverige och även Norden!

Under sommaren hade vi våra övernattningskurser, i vanlig ordning. Tyvärr en ganska regnig sommar, men fördelen är att det inte blir så svettigt att rida då…

Vi installerade även en badtunna, som har visat sig vara en fantastiskt trevlig investering! Hoppades på ett kallt nyår så vi kunde vinterbada, men det ser inte så lovande ut just nu…

Sen var det hästarna…
Nogge
blev i princip utdömd för att han hade så mycket problem med ryggen. Till slut hittade man en disk som är mineraliserad och området kring det är behandlat. Det går inte att laga, men vi gör det bästa av situationen, och nu fungerar han ändå tillfredsställande. Blev dock tvungen att släppa mina tävlingsambitioner med den hästen.

Det värsta i år var Wirja som bröt benet i hagen och fick avlivas omedelbart på plats. Själv var jag på semester och kunde inte ens säga hej då, men kanske var det också skönt att slippa se eländet. Jag älskade den hästen, hon var en lojal och trogen medarbetare.

 

 

 

Caprice blev halt, vilket jag tror kunde härledas till senskadan hon drog på sig när hon fastnade i boxen på Antuna. Vi beslutade oss för att operera hasen. När konvalescensen nästan var så gott som över hittade vi henne i boxen med kraftig kolik. Tyvärr var det en tarmomvridning och det gick inte att rädda henne. Det här var ca 1½ månad efter händelsen med Wirja. Man kunde hålla sig för skratt.
Som jag hade kämpat med den hästen dessutom. Och hon var finare än nåsin innan hältan.

 

 

 

 

 

 

 

Man kan säga att det var lite jobbigt på hästfronten ett tag. Men i år har jag därför köpt TRE nya hästar, samt lånat in en. Nu har vi 8 hästar, varav 6 rena lektionshästar. Och året avslutas med att alla är friska samtidigt dessutom. Kan tyckas vara en självklarhet…

Calle trillade på mig genom tur (?) i precis rätt ögonblick. Han är en suverän lektionshäst/lärmästare som passar alla. Har hunnit göra några starter i dressyr i år, men egentligen är han en hopphäst.

Nästa häst på plats var Cicooria, en 7-åring som jag har lånat fram till sommaren 2013. Väldigt fin häst men en aning ”grön” så passar bäst till rutinerade ryttare.

Nästa köp blev Fantasi, ett sto på 14 år som kommer från Danmark. Var redan helt less på att provrida hästar så jag köpte henne bara av att se en kort filmsnutt. Men faktum är att hon är finare i verkligheten än på filmen, så ibland ska man ha tur!

 

 

 

 

 
Årets sista stora inköp blev Mackan, eller Lamarc som han heter (ja, jag vet att jag måste uppdatera hästarna på hemsidan…). Han sprang på mig av en slump kan man säga. Såg så snäll ut att jag blev tvungen att låta honom stanna. Hittills har han gjort ett bra jobb. Ska presentera honom mer ingående när jag tagit fler bilder!

 

 

 

 

 

 

 

 
Sedan har Anea tävlat en del i MsvB. Resultaten är bättre än förra året och ridmässigt har hon bitvis känts bättre än nånsin. Fortfarande är det ingen lätt häst och nu har hon vila (=rida ut/jobbas från marken), så jag hoppas vi snart kan fortsätta träna utan att börja om alltför mycket.

Årets största renovering blir väl badrummet. Tro inte att det blev rätt heller. Vattnet frös och ledningarna var tvungna att dras om. Men det är snyggt i alla fall!

Ladan har fått lite ny färg och nytt tak. Annars har vi inte gjort så storslagna saker som förra året. Jag har försökt snygga till ute, med varierat resultat kan man säga. Skulle behöva en trädgårdsmästare på heltid här.

Förutom två döda hästar så har även båda våra bilar brakat ihop, inte att förglömma. Så nu har vi även varsin ”ny” bil. Samt ett stall fullt med ”nya” och fräscha hästar. Man får väl hoppas och tro att det bådar gott inför 2013.
När jag läser det här ovan så fattar jag inte att vi har orkat. Men det skulle aldrig gå utan Torbjörn!

Men för att avsluta positivt:
Har finare hästar än någonsin förut.
Anea har gjort stora framsteg i år.
Har ökat försäljningen och i princip varit fullbokad. I somras var till och med stallet överbokat och vi hade sommargäster på bete också.
Och jag trivs fantastiskt bra här! Annars skulle det nog inte gå. MEN, lite mer flyt 2013, tack!

2 svar på ”Den obligatoriska summeringen av 2012

  1. Jag och Irak önskar dig och familjen (båda två- och fyrbenta) ett riktigt Gott Nytt År! Ett riktigt bra 2013 hoppas vi på!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*