Lite ledigt

Den här veckan mellan jul och nyår försöker jag vara  ledig så mycket jag kan. Inga lektioner, och själv har jag inte ens ridit. Lektionshästarna rids ut lite varannan dag ungefär så att de inte stelnar till. Tycker det är bra med en liten vintervila eftersom jag inte brukar ge dem så långt bete, och jag tror det är bättre att dela upp viloperioderna på flera kortare istället för en jättelång. Nu på vintern när det är kallt är det ändå bra om de rör på sig, så de rids ut eller longeras varvat med helt lediga dagar. Lektionshästarna går ju också en hel del i ridhuset så det känns viktigt att de får variation, även om vi rider ut dem även under terminerna, men kanske inte i samma omfattning. Variation är bra både för huvudet och kroppen!

Själv börjar jag vänja mig vid att kunna ta det lite lugnt, och måste erkänna att det är väldigt skönt! Ibland känns det som om man kan jobba hur mycket som helst, men det funkar ju inte i längden att hålla på så. Tror att hästmänniskor är experter på att bara köra på, och så fort man är ledig har man dåligt samvete. Men jag vill orka hålla på med det här i många år till, och då behöver kroppen få en paus. Och även huvudet.. Det är lätt att bli hemmablind och tappa lite inspiration om man aldrig pausar. Hoppas att jag ska få lite nya, fräscha idéer nu inför 2013.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*