Bästa vinterköpen

Det är sällan jag tipsar om saker att shoppa, för jag shoppar överlag inte särskilt mycket, och det är inget jag heller vill uppmuntra till. Det konsumeras för mycket ändå i dagens samhälle tycker jag. Men om man väl har hittat något som verkligen är bra och fungerar, då är man faktiskt skyldig att tipsa tycker jag. Som jag skrev om täckena: bra kvalitet är värt att betala för, förhoppningsvis är det saker man har nytta av och som håller länge.

Här är fyra saker som har gjort min vinter lättare:

Muck boots. Här är en länk som beskriver stövlarna bra, men de finns att köpa lite överallt. Jag var skeptisk till dessa och antog att det var hård marknadsföring som var grejen, men jag är supernöjd! Med ett par bra strumpor har jag inte frusit en enda gång om tårna (det har inte varit jättekallt i vinter, men just fötterna kan må väldigt dåligt ändå när man har lektion), och de torkar superfort. Ofta blir man svettig och sedan kall om skorna är riktigt varma, men man blir inte svettig på det sättet för det känns som om de andas på något konstigt vis, trots att de är vattentäta. Dessutom väger de ”ingenting” så det känns som om man går i tofflor i stallet.
Back on track-vantar. Dessa går att köpa lite varstans, i hästbutiker bl.a. Jag har haft problem med att jag får eksem / svullna leder på vintern numera, pga fukt och kyla i kombination. Jag har försökt att byta och ha torra handskar hela tiden, men det är svårt med mitt jobb. De här tunna vantarna torkar snabbt och går att ha under en annan handske. De reflekterar den egna kroppsvärmen och håller händerna mycket varmare. Det låter som hokus-pokus, men även min svärmor som har artros i händerna har haft hjälp av dessa. Jag tror att mina händer har klarat vintern bättre tack vare dessa!
Alpacka-strumpor från Naturkompaniet. Slår varenda raggsocka jag har haft! Supermjuka och andas, och verkar klara att tvättas (i 30 grader dock). Älskar dem! Men däremot var den här hemsidan helt omöjlig att handla på när jag tänkte beställa fler, så nu är jag lite sur och gav upp…

Slutligen: Magnesium-tillskott och D-vitamin. D-vitamin har jag ätit två vintrar, och det verkar faktiskt ta udden av den värsta vintertröttheten. Sedan fick jag tips om magnesium mot trötta muskler, och det verkar faktiskt också hjälpa. Det har varit betydligt färre dagar där jag formligen har släpat mig hem upp för backen med tunga ben. Jag tror inte att det är inbillning. Prova om ni känner er trötta i kroppen! (Ska vara bra även om kramp, men det har jag inte så ofta så det vet jag inget om…)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*