Helgkurs

Den här helgen har jag haft en tvådagarskurs med några av mina fasta elever.  Jag hade tänkt dokumentera hela kursen med kameran men det enda jag hann ta bilder på var maten… 😉

Kursens tema var hästarnas förutsättningar och form. Det blev lite improvisation från min sida, men jag tyckte det blev bra. Vi pratade bl.a. om hur man lägger upp ridpasset utifrån hästen, med tanke på att hästar är olika och behöver arbetas i t.ex. olika form utifrån sin exteriör och sina gångarter. Eleverna fick själva analysera sina hästar utifrån detta, och även titta på varandra. Ett pass reds två och två men även under grupplektionerna så fick de chansen att se på varandra och titta bl.a. på hur balansen i hästen blir annorlunda vid en högre eller lägre form eller ett annat tempo.

Vi passade också på att bedöma hästarnas exteriör på stallgången, för att få en bättre förståelse för varför hästarna känns  olika, deras svaga / starka sidor etc. Det var en rolig kurs tycker jag! Jag tror kanske att det här med exteriören är något vi kan titta mer på under något av vårens teoripass.

Längre kurser under våren där jag fortfarande har plats kvar:

30-31 mars  Två platser kvar
Tvådagarskurs med fyra ridpass, kost och logi.
Samling 13.00 lördag, avslut ca 14.00 söndag.
3500 kr

12-14 april  En plats kvar
Tredagarskurs med ridning och yoga.
Fokus på ryttarens sits, följsamhet och kroppsmedvetenhet.
Fredag: samling 14.00. Därefter ett ridpass samt ett lugnare yogapass innan kvällens middag.
Lördag: sisträning på lina på fm. Em: ett något mer fysiskt yogapass följt av ett ridpass.
Söndag: kort yogapass som uppvärmning innan frukost, därefter ridning. Avslutning med lunch (slut ca 13.30)
Kost, logi, ridning och yoga.
4900 kr
Viktigt med fikapaus så att alla orkar rida. 🙂
Här har vi en trött häst som verkligen hade behövt lite kaffe för att orka gå till jobbet… 😉

Lördagens middag: råraka (egen potatis), rödbetsrisotto (egna rödbetor) och lingonparfait. Det blev i princip samma mat som på nyår, men det var ju så himla gott!
Återanvände delar av nyårsdukningen också.  Det hade snöat lite på natten kan man säga. Fick skotta mig in i stallet. Tur att Torbjörn var hemma och kunde ploga (det tog några timmar).
Efter två ridpass på söndag förmiddag avslutade vi med lunch. Min man odlar numera året runt! Inte gurka och tomat, men alla blad i salladen är odlade hemma. Det växer så det knakar, så vi måste nog hets-äta sallad nu ett tag framöver.

Etiketter:

3 svar

  1. jag beundrar dig så mycket hur du fixar och ställer upp allt det där: god mat, snyggt och mysigt inredning och hur fin du dukar bordet. Och på toppen dina ridlektioner! Jag kommer alltid ihåg kursen jag fick gå hos dig.

  2. Många vackra bilder! Trötta hästen är ju jättesöt! Fina sallatsblad som Torbjörn odlat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*