Vad gör ni med ensilageplasten?

Det här har jag tagit upp förut, men det tål att påminnas om. Det kanske inte rör mina kunder direkt, men förhoppningsvis läser någon av mina kollegor i branschen.

Jag har jobbat i flera stall och jag har nämligen inte varit med om något ställe där man har återvunnit ensilageplasten – inte som jag har vetat om i alla fall. Därför vill jag tipsa om den här tjänsten, som tillhandahålls av Svepretur.

Två gånger per år brukar man kunna åka iväg och lämna plasten på särskilda ställen. Det är inte jättekul, men det är gratis, och av plasten blir det ny plast istället för att den bränns upp. Jag har jobbat i stall där man slänger ALLT i en och samma container, och dels är det dyrt att tömma den, och dessutom är det idiotiskt. Jag ska erkänna att vi kunde sortera andra sopor i stallet bättre (ska klura på det) – hemma är jag mycket noggrannare. Men större saker tar jag till soptippen, och hästskor ska givetvis också sorteras som metall så att det kan återanvändas.

Överhuvudtaget är det dags för hästfolket (med flera) att bli lite mer medvetna. Jag kommer att tjata mer om detta, vi måste alla hjälpas åt på flera plan, både med återvinning och klimatfrågor.
Det här är ett halvårs förbrukning hos oss (under sommarsäsongen – så det blir mer under vintern). Jag är glad om allt går in i ett släp så det räcker att åka EN vända. En liten nackdel sedan jag bytte släp, eftersom det var mer plats i mitt tvåhästars-släp.

2 reaktion på “Vad gör ni med ensilageplasten?

  1. På vår ridskola tar leverantören med sig plasten för återvinning när de kommer m nytt lass
    Vi behöver bara packa plasten i trådbackar, som leverantören tillhandahåller.
    Riktigt bra tänk, har du frågat din leverantör?

  2. Vi köper direkt från bonden som arrenderar vår mark så vi är indirekt leverantörer åt oss själva, och då är vi mer eller mindre ansvariga för plasten också tänker jag. 😉 Sannolikt tar vi över driften själva helt inom kort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*