Dräktig!

För två veckor sedan kollade vi Anea och då såg man att hon inte var brunstig längre och att det hade utvecklats en fosterblåsa. Idag var det en ny koll och det är väl först nu man egentligen törs säga att hon verkligen är dräktig – nu syns ett litet embryo och hjärtslag. (För mig ser det ju bara ut som en grumlig fläck, men ändå.) Nu behöver vi inte åka skytteltrafik till Lövsta mer, utan nu väntar vi snällt tills det har gått 90 dagar. Då gör man en kontroll till (om man vill) – men det är lämpligt för det är efter 90 dygn man betalar resterande avgift och det vill man ju inte göra om hästen är tom. Så det är bara att fortsätta hålla tummarna för att det blir ett föl, som beräknas komma i maj nästa år. Det gick ju i alla fall lättare än väntat att få henne dräktig! Det brukar vara svårare med äldre ston som inte har haft föl tidigare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*