Veckans övning / terminsmål

Just nu jobbar vi med att rida skänkelvikning på olika linjer. Min plan är att sätta ihop det ännu mer så småningom, så att man även lägger till diagonalsluta. Förra veckan gjorde vi en övning med skänkelvikning på diagonalen in till X, och sedan tillbaka ut till spåret igen. Det jag vill trycka på är ytterskänkelns betydelse – den är framåtdrivande men ska också avsluta skänkelvikningen.

Den här veckan har jag lagt till så att man på en långsida ska hinna göra fyra korta skänkelvikningar: in till kvartslinjen och tillbaka till spåret två gånger. Här gäller det att ha hästen uppmärksam för båda benen, så att man hinner få till det! (Det kan dock hända att det blir bommar ikväll och i så fall får torsdagsgrupperna göra detta nästa vecka istället!)

För mig är det ett terminsmål att fokusera på just att rida med båda benen. Det är väldigt lätt att använda ”ett ben i taget” men då får man ingen bra inramning. Tanken är att hitta en jämnare drivning och jämnt stöd på båda tyglarna, oavsett om man rider på rakt eller böjt spår.

Ni som vill får gärna tänka igenom vad ni har för personliga mål med den här terminen. Något att förbättra med sitsen? Någon övning ni vill klara bättre? Jag har inte lämnat ut några lappar den här terminen, men fundera igenom själva och sätt gärna upp ett par punkter. Och så får ni gärna ge det till mig, eller maila! Det är alltid lättare att uppnå en förbättring om man har satt ord på det det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*