Ett bra kvitto på det jobb man har gjort

Jag har använt Anea sporadiskt i verksamheten hela tiden, och av naturliga skäl lite mindre under tävlingssäsongen. Nu har hon gått något fler lektioner en period, och med flera olika ryttare – även en och annan som inte har ridit henne förut.

Jag tycker ju själv att hon har blivit bättre, mer stadig och lättriden, inte alls lika spänd. Hon har blivit både starkare och mer utbildad. Förut var det lite mer av ett ”lotteri” om det gick bra att rida, men nu har jag verkligen fått kvitto på att jag har gjort ett bra jobb. Ett kvitto för mig personligen är givetvis att kunna rida höga klasser på hyggliga resultat, det är såklart jätteroligt. Men det jag har sett nu är att hon har blivit en läromästare. Gör eleverna fel (spänner sig, släpper benen och rider för mycket med handen etc) så blir hon spänd och rätt tråkig att rida. (Hon är dock snäll, det händer inte mycket mer än så.) Gör man rätt så svarar hon korrekt på det – hon är känslig för sätet och väldigt lydig. Igår kunde Jenny t.ex. göra en liten serie med tre rena och likadana byten. Jag är jätteglad att andra också får ”nytta” av min häst. Det är så himla viktigt att hitta rätt känsla för att kunna komma vidare och utvecklas i sin ridning. Nu är mitt mål att hon ska kunna göra lite passage även med elever och inte bara med mig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*