Helgen

Lör-sön har jag haft årets sista helgkurs. Det är mysigt att ha kurs innan jul tycker jag! Vi brukar avsluta med lunch på Hökeriet, och det gjorde vi igår också.

På kursen har vi fokuserat mycket på lösgörande övningar och att hitta hästens sidor. Har jobbat en hel del med det sista veckorna, t.ex. ställa åt båda håll (utan att tappa spårningen), öka / minska volten mm. Igår gjorde vi också en övning på långsidan där man rider rakt – med ställning i nacken – med bara böjning i halsen (rak kropp) – och några steg öppna på slutet. Faktiskt en bra övning för att hitta mer kontroll ”del för del”. Satsar på att göra den med alla innan terminen är slut. Vi gjorde också skänkelvikkning med rättställd och motställd häst.

Den bästa kommentaren från en kursdeltagare efter de här övningarna var att ”det var som ett spela piano istället för att spela trummor”. Ska lägga det på minnet, tycker att det var en så bra beskrivning!

Länkar till lördagens middag (bra för mig själv att kunna gå tillbaka till också eftersom jag i princip bara googlar recept… kanske skulle börja skriva ut dem istället)
Förrätt: små filodegspajer – jättegott och lättare än jag trodde. Slängde på pinjenötter också.
Huvudrätt blev lammfärsbiffar med fetaost, rotfrukter i ugn och tzatsiki. Det gjorde jag mest ur minnet.
Efterrätt, samma som tidigare år, men det passar så bra och är så himla gott!

Torbjörn har tagit fina bilder på ”supermånen” igår kväll och i morse. Men i morse vid den tiden sov jag som en stock. Helt slut efter helgen…  Så stort tack till Helena, som körde Solrunn till flyget igår kväll – och tack till Solrunn också som hade diskat efter frukosten! <3

Etiketter:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*