Bra kväll!

Ibland bara flyter det! Ikväll har både hästar och elever varit superduktiga på båda passen. Första lektionen fokuserade vi på bakdelsvändningar. Alla hästar var fina och ”ihop” från start så det var ganska okomplicerat med huvuduppgiften. Affe ser mycket starkare ut än förut och har hittat lite spänst i steget. Det är en enorm skillnad på honom nu mot för ett år sedan. Qurre blir också bättre hela tiden och orkar bära sig mer nu. Idag fick han även göra arbetspiruetter i galopp, och det ser inte ens jobbigt ut! Det är tydligen ett vinnande koncept att köpa gamla hopphästar. 🙂

Andra lektionen blev det sitsträning med Fantasi och Calle. Det är väldigt bra att ta sig den tiden så att eleverna hinner med att känna efter själva i lugn och ro. Även den som står på backen och longerar lär sig ju att se skillnaden när man ändrar på (oftast) ganska små saker. Hästarna är så oerhört mycket känsligare än vad man tror! Och i 9 fall av 10 så blir det bättre när man gör mindre istället för mer… Ibland blir jag själv förvånad när jag ser hur mycket bättre det blir med pyttesmå korrigeringar. Tacksam över att mina hästar är så lyhörda. Men så är jag ju också galet petig så att de ska hålla sig sådana. Det lönar sig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*