Allt på en gång

Idag har det varit både kiropraktor, hovslagare och veterinär här till hästarna… Det tenderar ofta att bli så på onsdagar, så man får jobba lite på logistiken för att få ihop planeringen eftersom vi ofta rider på dagtid på onsdagar dessutom. Några hästar har bara skrittat ut idag, Fantasi gick en privatlektion och Affe red jag själv ett kort pass idag. Anea får bara en promenad idag, hon har gått rätt mycket. Jag kände att jag själv också har både jobbat och ridit mycket och jag inser (hör och häpna) att jag måste vila kroppen lite. Därför blir det en lugn eftermiddag för min del.

Grodan har fått en lugn period med longering, för jag har tyckt att hon har känts lite tjafsig i munnen tyvärr. Nu kollade veterinären henne idag och det var lite vasst på ena sidan, och tyvärr även ett litet sår där, vilket stämmer med känslan i ridningen. Hon har varit lite spänd i nacken och tagit ojämnt / för mycket stöd. Hon fick faktiskt kiropraktik idag också, lika bra att gå ”all in”. Så hoppas jag att dessa två saker leder till att hon kan slappna av mer nu och jobba vidare. Har bytt nosgrimma också, men får väl eventuellt också prova annat bett. Det rekommenderas alltid att rida på rakt bett, men tyvärr är min erfarenhet att ”finliret” går förlorat då. Däremot har jag oftast det när jag longerar, för att i alla fall variera lite.

Det är en väldig massa jobb runt omkring, med utrustning, foder, rätt anpassat arbete osv osv, som ni märker. Kan bero på att jag är väldigt petig också, men ju mer man lär sig desto mer petig tror jag man blir? Jag tycker dock att alla faktorer för att få hästarna att både prestera och må bättre är väldigt intressanta!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*