Helgen

Hoppas ni har en bra helg! Det har jag haft, såhär långt. I fredags red jag hela dagen, sex hästar tror jag att det blev, och ganska ordentliga pass. Alla var fina, så det var roligt, men jag var ganska trött när jag gick hem faktiskt. Utöver att rida så ska ju även stallet skötas, hästar tas in osv, så det är ju inte ”bara” att rida. Jag tycker verkligen att jag har bra och trevliga lektionshästar, men jag är ganska säker på att det inte skulle fungera lika bra utan ”underhållet”. Det är alltid grunder som måste ”dammas av” och hästarna behöver ofta påminnas om att lyssna bättre på framförallt skänkeln och halvhalterna. Jag försöker klura på hur jag kan lära ut detta bättre, men mycket handlar nog om känsla och ”timing” och det lär man sig inte genom specifika övningar, utan genom att ”nöta” – och genom att rida hästar som svarar på rätt signaler. Så där återkommer vi igen till hur viktigt det är att jag rider hästarna själv. Det är lite som att datorn måste uppdateras hela tiden, så att den inte blir seg!

Igår hade jag ett dagläger som gick bra, hästarna var fina. Vi fokuserade på att flytta hästarna på böjt spår samt att rida öppna. Annars hade jag bara stallet att fixa och inget extra, och var lite förvirrad över att inte behöva stressa ett dugg. Har annars en förmåga att klämma in saker i alla  ”mellanrum”. Anea fick bara ett kort pass vid hand på morgonen för att fortsätta öva tramp. Jag tror att det kommer, sakta men säkert (med betoning på sakta, dock)!

På kvällen åkte jag in till stan och träffade en kompis. Sågs hemma hos henne först och hon hade fixat så fint med plockmat (hade förväntat med några chips och salta pinnar typ). Det var en trevlig överraskning! Sedan gick vi ut och åt en ganska sen middag.
Idag är jag ledig förutom insläppet, himla skönt! Den här sega tiden på året är det verkligen välbehövligt. Börjar längta efter våren, men det är i alla fall ljusare på kvällarna nu. Man får trösta sig med det. Snart vänder det på riktigt!

En fin bild som jag fick låna av Karin, från en ridtur där jag lånade ut Calle åt hennes man. Calle är verkligen en klippa i verksamheten, alla gillar honom. <3


 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*