Miljöträning med Zigge

Idag har Zigge och jag varit och miljötränat för första gången. Vi åkte till Antuna, där det var ganska livligt med traktorer som körde och tåget som ju går precis utanför ridhuset. Det var kanske lite ”överkurs” men bra, för han var duktig och reagerade inte så mycket på det som man kan tro. Han var lite spänd generellt men uppförde sig ändå bra (fast han hittade ett ”spök-hörn” även där). Får väl försöka ge mig ut på fler sådana här äventyr snart.

Uppvärmning. Att rida lätt på bild är inte jättesnyggt.
Galoppbilder. Även om det inte syns på bild så går det att samla galoppen mycket mer nu och inverka mer på honom.
Kolla vad fin!
Travar av. Hans gångarter har blivit mycket bättre, men så fort han spänner sig blir han trippig och när det är jobbigt drar han in nosen. Men, den dagen han orkar bära upp sin nacke lite bättre också – då kommer han bli riktigt, riktigt fin tror jag!
Trött häst? Ser inte ut så, men han blev rätt svettig. Tror han blev lite trött i huvudet av det här faktiskt. Han känns ju som en unghäst mentalt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*