God morgon!

Gårdagen var lång och fullspäckad minst sagt. Större delen av dagen gick åt till att kolla hästarnas tänder. Jag brukar göra det en gång per år som regel. Det var egentligen inga stora saker att åtgärda, lite små kanter att raspa ner men det brukar det vara. Vi passade även på att klippa Diza när hon ändå hade fått lugnande. Gjorde så förra året också. Det går säkert att klippa ändå, men jag tycker att hon är lite otålig och har svårt att stå stilla när man borstar till och med, så det är onödigt att ta risker och då kan man lika bra passa på när hon är ”under kontroll”.

Hovslagaren var inplanerad till tre hästar också, och vi hann rida lite också. Däremot fanns det knappt tid för lunch, men det är väldigt sällan jag har sådana dagar utan oftast tar jag en timmes lunch – ibland mer om jag ska jobba på kvällen också.

Efter jobbet åkte jag på en icke-hästrelaterad (!) kurs. Har fått nys om chalk paint (kalkfärg) som ska vara ”fantastiskt” och det verkar som om det stämmer. Man kan måla med det på i princip allt (trä, metall, lackade ytor, plast, kakel) och det krävs inte så mycket underarbete. Däremot behöver man ytbehandla med vax på t.ex. möbler. Men då kan man också använda olika färger på vaxet för att få fram mer effekter och djup. Eftersom det verkade finnas många knep tänkte jag att jag hellre går en kurs än bara köpa en färgburk på måfå. Det var superkul och nu vill jag förstås måla allt i min väg! Har ju piffat upp en hel del möbler här hemma och nu önskar jag att jag hade haft kännedom om den här färgen tidigare. Hoppas den lever upp till förväntningarna. Har ett stort skåp som står på tur och jag vill att det ska bli ”perfekt” men man får väl vara beredd på att eventuellt misslyckas första gången.

Idag på schemat står en del ridning, först och främst ska jag åka och miljöträna med Zigge i ett annat ridhus för första gången! Spännande. Hoppas han sköter sig….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*