Goda nyheter

Efter gårdagens jobbpass 07-00-21.00 så var jag inte så sugen på att öppna datorn, så här kommer en kort uppdatering från gårdagen.

På morgonen var jag på kliniken med Calle för en vet-check innan terminsstarten. Visserligen har han sett helt fräsch ut men en liten halv grad eller så hade jag nog väntat mig (med tanke på hans ålder.) Veterinären tyckte dock att han var helt bra både vid böjprov och longering – även på liten volt. Han är lite stel i kotorna fram men det kan man få vara vid 19 års ålder tycker jag! Det var ju skönt att höra, så hoppas vi att han fortsätter på samma vis.

Red Zigge när jag kom hem och där går det framåt! Provar med lite högre krav och lite svårare grejer. Förvända galoppen mycket bättre. Fick till något byte också, inget att skryta om men ville ändå prova. Det verkar hända grejer med honom nu hela tiden.

Anea åkte och tränade mitt på dagen för Gustaf Svalling. Kanske får bli ett eget inlägg men slutsatsen är att kandaret är katastrof och formen lidande av det. Därav låg jag vaken halva natten och funderade på bett… (När jag väl somnade drömde jag att jag var ensam med gården och enda sättet att rädda den var att hitta en ny man genom att delta i Bonde söker fru. Det var inte en positiv dröm kan jag säga… ) Träningen i sig var inte dålig men det väckte lite tankar som jag behöver ta itu med. Slut på friden…

Dizas hov ser mycket bättre ut! Fick hjälp idag att byta gipset och det går att sätta på en sko snart. Hovslagaren var lite orolig tidigare att han inte hade fått bort allt och det vätskade lite efter både första och andra bandagebytet men nu var det helt torrt. Så himla skönt! Tyvärr är det så blött ute nu så jag har henne inne hela tiden bortsett från promenader. Känns inte så schysst men hon är jätteduktig och jag tror det är lite bra träning på sätt och vis. Tidigare har hon varit rätt jobbig med att stå inne själv men nu har hon vant sig.

Avslutade kvällen med en kurs med två ridpass igår. Nästa vecka blir det som vanligt igen med terminsstart!

Etiketter:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*