Status Zagato

(Har bestämt mig för att kalla honom Zigge..)

Jag red en sväng i söndags, trots allt, för jag var så nyfiken. Igår longerade jag bara, och idag har jag ridit igen. Som jag befarade är det mycket jobb med den här hästen. Jag hoppas det är värt det!

Första ridturen är ju sällan jätterolig med en ny häst, och det är ju inte så konstigt när de är i en ny miljö, lite spända, och inte vet vad som väntas av dem. Mitt intryck såhär långt är att han måste ha fått en hyfsad grundutbildning, för han gjorde skänkelvikning och öppna helt okej. Däremot misstänker jag att han har stått under en längre period, för han har inte en muskel på kroppen. Formen är svajig och ibland för hög, och ibland för låg. Däremellan är han lång, men ändå med hyfsat sug på bettet. När han är mellan hjälperna känns han rätt trevlig.

Skritten är kort och spänd, och förmodligen inte mycket att göra åt. (Men det känns inte heller viktigt på en lektionshäst, enligt mig.) Traven är i grunden trevlig, det finns lite takt och shwung i honom. Galoppen är ganska stor, och ser hygglig ut när han håller ihop. Det är dock inte så många språng i taget… Han behöver lite fart för att fatta och känns kantig. MEN om han blir starkare så hoppas jag att det kan bli en bra häst för oss. Han är snäll, och ”lagom känslig”, och trots att han inte är så stark är han ändå rätt bekväm att rida. Galoppen tror jag inte heller är svår att sitta i om han blir starkare, men i dagsläget så är det svårt att verkligen komma ner.

Jaha, det här lät ju inte så bra? Man kan väl säga att det är tur att jag gillar utmaningar! Fördelen är att det kan heller inte bli sämre med mer jobb… Nu ska han få lite tid att muskla sig och äta upp sig, så får vi se hur lång tid det tar innan han kan börja jobba. Jag tog lite bilder idag för att ha något att jämföra med om några månader, men det är knappt jag törs visa dem. (Eller, det kanske jag måste, för nu tror ni nog att det är ännu värre än vad det verkligen är!)

Ellinor skulle ta bilder på oss idag, men antingen såg jag eller hästen konstiga / sura ut. Här vill Ellinor att jag ska ta fram huvudet för att dölja en lampa bakom mig (hon kunde själv inte flytta på sig?). Vi ser i alla fall glada ut...

Ellinor skulle ta bilder på oss idag, men antingen såg jag eller hästen konstiga / sura ut. Här vill Ellinor att jag ska ta fram huvudet för att dölja en lampa bakom mig (hon kunde själv inte flytta på sig?). Vi ser i alla fall glada ut…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*