Hästjakt

… Puh! Hade tänkt mig en ledig söndag utan måsten (!) för att återhämta mig lite. Är faktiskt inte frisk än, och det lär dröja innan jag har konditionen åter tyvärr. Blir snabbt andfådd och trött. Hur som helst – med tanke på att inget var bokat idag så kändes det trots allt som ett måste att åka på hästjakt när tiden fanns. Har varit en tuff dag, även om stor del har tillbringats i bilen.

Klockan ringde 05.45 (fast jag snoozade en stund) och vi åkte 07.00. Första anhalten blev Skövde. Provade en valack i rätt storlek och ålder, men den var inte helt igång. Konstaterade att jag är mycket nöjd med att ha stall med en sådan lyx som uppvärmd toalett… Man tar tydligen vissa saker för givet! Sporremmarna gick sönder på mina sporrar, och man får väl vara glad att det inte var en tävlingsdag.

Nästa stopp var Lidköping. På vägen dit hade båda våra telefoner i princip redan laddat ur. Torbjörns för att vi hade använt GPS och min för att jag hade surfat. USB-uttaget i bilen funkade inte så det gick inte att ladda telefonerna! Mitt batteri räckte precis för att hinna fram till nästa gård, tack och lov. Tänk vad man är beroende av de där telefonerna, men inte har man en karta eller en plan, utan man litar på GPS (alt karta i telefonen). (Nu kommer min mamma kommentera förnuftigt här, misstänker jag…)

Tidsplanen började svaja lite grann, och vi blev stressade av det här med telefonerna som måste lösas, så T fick äta lunch i ridhuset medan jag provred. (Hade inte planerat in mat-stopp, utan köpte sallad på Statoil på vägen.) Hästen hade tyvärr lite dålig egen bjudning, vilket inte är optimalt som lektionshäst.

Klockan var runt 14 när vi var klara där och jag hade blivit yr av blodsockerfall, så kastade i mig min lunch i bilen (och hällde ut dressing på mig själv och i bilen, såklart). Som tur var hittade vi en JULA på vägen, där vi kunde köpa en laddare. (Eller, en sådan där grej man sätter i eluttaget i bilen, med ett USB-uttag i. Vad nu det heter?) Kunde nu andas ut lite och köra till sista stället, där vi blev lite senare än beräknat, men inte katastrofalt.

Sista stoppet var i Västerås, en häst som jag skulle provat förra veckan när jag blev sjuk. (Även veckan före det var det bokat, men då var säljaren sjuk). Tredje gången gillt med andra ord – och det hade räckt att åka bara till Västerås istället för hela den här resan,  med facit i hand. Det var i alla fall bästa hästen för dagen.

Hemma 20.30 och riktigt trött. Fortsättning följer…

 

Etiketter:

4 svar

  1. Du har så rätt, jag tänkte genast på tryckt vägatlas alt. pappersutskrift från nätet.

  2. Jag vet. Men sen var ju kruxet också att vi skulle höra av oss till sista stället när vi visste hur vi låg till med tiden… Och då måste man ha telefon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*