SIHS

Idag har jag varit på Friends och tittat på dressyren på förmiddagen. Min före detta arbetsgivare Per Sandgaard vann Lövsta Future Challenge, det var kul att se! Jättefin ritt!

Även om jag är dressyrryttare, tränare och domare, så tycker jag att det kan vara lite segt med dressyr, om jag ska vara ärlig… Men idag kom jag på att jag kunde följa poängen på Equipe, och sätta egna poäng innan. Tänkte att det kunde vara bra träning! Och jag var ganska bra på det också. Men även på en hög nivå kunde man se att i vissa moment skiljde sig poängen väldigt mycket i enstaka moment. På det stora hela var det annars bara ca 1 poängs skillnad mellan olika domare. Per var helt klart en värdig vinnare, men även Gunilla Byström gjorde en mycket mjuk och trevlig uppvisning.

Clinicen i år var med Kyra Kyrklund, Jan Brink och Liane Wachtmeister från Knytkalaset. De presenterade tre hästar och visade lite introduktion till byten, serier, passage och piaff bl.a. Årets clinic var bra och inspirerande, men jag tycker det är lite kort om tid. Var det inte längre förut? Eller har jag ändrat tidsuppfattning? En timme hade de gott kunnat få hålla på, tycker jag!

Nu när jag har vant mig känner jag mig mer positiv till bytet av Arena. I år var dressyrbanan ”häftigare” med en stor bakgrundsbild som gjorde att det blev mer djup och stämning på banan (förra året fanns inte den?). Nu när man hittar så är det också rätt trevligt att kunna gå runt allting på ”utsidan” och ha nära till mässan. Allt är faktiskt mer sammanhållet. Jag tyckte Globen var mysigt och är ju ganska konservativ, men jag ger tummen upp till Friends, faktiskt!

Nån som var där idag? Vad tyckte ni?
12313538_10154433945683636_1388627195817262367_n

2 svar på ”SIHS

  1. Var också där. 🙂 Tyckte mycket om hästen som vann Champion of the Winners! 😀
    Tyckte också clinicen var alldeles för kort… Haha. Hade gärna sett mera! 😉

  2. Jag var också där, synd att vi inte stötte på varandra i vimmlet. Jag gillade Peer häst. Såg den på en clinic i Bro, den var jättefin då, ännu bättre nu.
    Längre clinic med Kyra o gänget hade vari bra, det var också intressant höra meningen med det hela.
    Var rädd om dig
    Annscha

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*