Presentation av Affe

En lite närmre presentation av nya hästen kanske kan vara på sin plats. ”Affe” är född 2005, e. Placido. Har tävlat 1.20 hoppning, och troligtvis inte så mycket ”dressyr-riden”, men ger en trevlig känsla. Fin i munnen och går i trevlig, egen balans. Däremot måste han bli starkare i övergångarna, så det får vi jobba med. Han kommer kräva lite mer utbildning, men jag tycker att han har en bra grund. Han är väldigt social och gullig, men också lite känslig, så man får hålla sig lugn runt honom.

”Haken” är att han är svår att sko, vilket säljaren har talat om. Han behöver tyvärr lugnande. Jag tror det har hänt något, att han halkat / gått omkull på gången eller liknande. Det går nämligen inte att lyfta hovarna på gången. Däremot går det bra i ridhuset, när han står stadigt. (Har faktiskt inte provat i boxen.) Igår skodde vi honom första gången, men tyvärr hann han piggna till när det bara var en hov kvar. Vi lyckades dock lösa det genom att slå på sista skon i ridhuset… (Man får vara lite kreativ!) Förhoppningsvis kommer han bli bättre om vi tränar på det här och är konsekventa, men behöver han lugnande så får han givetvis det.

Jag hoppas det blir bra med honom hos oss. Det är alltid nervöst med ny häst i början, särskilt när den ska gå i en verksamhet med olika ryttare osv. Han får till att börja med gå lite färre lektioner, och med få elever, så får vi slussa in honom lite succesivt.
DSC_0591

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*