Innehållsrik söndag

Idag började jag dagen med att rida piruetter och galopp-sax, för att avsluta med en hopplektion. Däremellan har jag haft två lektioner med helgens kursdeltagare, samt skött stall och hästar förstås.

Anea var jättefin idag, mycket mer lösgjord och ”mer igenom” än på länge. Det känns som om vi hade smält fredagens träning lite och jag tyckte jag hittade linjerna bättre i sax och piruetter. Men det kan ju också vara så att jag blev mer nöjd eftersom jag inte hade någon tränare som jagade på mig! Oavsett om det tekniska var bättre eller ej (fortfarande svårt för mig att avgöra) så hade jag väldigt bra ridkänsla, och det är väl ändå viktigast.

Kursen har gått bra, och även hopplektionen. Harry fick vara med och hoppa för första gången! Han verkade tycka det var kul, och var bussig och lite mer förlåtande än vad jag hade förväntat mig. Även när det blev lite fel med för kort eller för lång avsprångspunkt så tvekade han inte det minsta. Inte för att vi hade några höga hinder eller så, men med tanke på hur känslig han kan vara för ryttarens balans i dressyren, så verkade han inte alls lika beroende av samma inramning i hoppningen. Det lär bli fler tillfällen skulle jag tro!

Vi har även fått hit en ny bagge idag. Han är väldigt söt, men skygg. Vi som är vana vid att fåren är som plåster på en! Jag har tillfälligt döpt baggen till Torbjörn2, men jag vet inte om det föll i så god jord…
12188489_10153070759226269_878910935_nHelgens kursdeltagare. Som vanligt omöjligt att få fyra hästar att posera samtidigt…

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*