Lättad

Veterinären har kollat Anea idag. Jag var rädd att hon hade en senskada! Hon hade en ”bulle” på baksidan av skenbenet i torsdags. Dock har svullnaden flyttat ned mot kotan, och hon har varit varm och ”svampig” i benet. Kändes vätskefyllt. Hon har dock inte varit halt, så jag hoppades ju att det inte var farligt, men skador som kan involvera senan ska man ta på stort allvar. De kan tydligen ha en senskada utan att vara halta, även om det är ovanligt.

Nu har vi i alla fall ultraljudat området, och det är huden som är tjockare där det fortfarande buktar ut lite, men senan såg normal ut. Så ordinationen är att rida som vanligt igen. Hon är inte varm längre, och svullnaden har gått ner. Jag kommer dock ta det lugnt några dagar till, och det här gick ut över två tävlingar jag skulle ha åkt på. Surt, men hela säsongen är i alla fall inte förstörd. Såg framför mig skrittpromenader fram till jul, typ… Usch. Snacka om att hästarna skrämmer slag på en ibland.
DSC_3687

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*