Lammfärsbiffar och bulgursallad

Här kommer recept från gårdagens middag. Jag har inga exakta mått eller så, kör på känn. I smeten till lammfärsbiffarna är det ägg, ströbröd, salt, svartpeppar och vitlök. Jag fyller dem med fetaost i mitten och steker dem.

I bulgursalladen är det bulgur (förstås) som jag kokar med grönsaksbuljong. Den får gärna svalna lite, och sedan blandar jag det med strimlade sockerärter, finhackad röd lök, gurka och paprika. Det ska vara så små bitar som möjligt! Jag blandar också i soltorkade tomater och granatäppelkärnor. Kryddar med citronpeppar och oljan från tomaterna. Igår glömde jag lime, men det är gott att pressa över mycket färsk lime också.

Till detta en sås med mynta och creme fraiche eller turkisk youghurt + lite salt och peppar. Riktigt, riktigt gott!
DSC_8659

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*