Min fina Fantasi

Fantasi har tyvärr fått galoppera vidare idag. Jag har haft henne i sex år och i år fyllde hon 19. Hon har haft bronkit under ett par år och i början blev det bättre med medicin men sista tiden blev det mycket värre och hon var andfådd bara av att gå till hagen. Hon älskade uteritter men även där började hon tappa bjudning så det var inte mer att göra. Det är väldigt ledsamt eftersom hon har varit en av mina bästa hästar, men tiden med djuren har vi ju bara till låns. Hon gjorde ett enormt bra jobb här som läromästare och tävlade från LB till MsvB med fem olika elever. Vi kommer att sakna henne!

Nya fårskinn hemma

Nu har vi fått hem nya fårskinn! De kostar 1600 kr inkl moms. Finns hemma hos mig att titta på, plockas fram vid förfrågan / passa på när du kommer på kurs.

Höstens slakt kommer bli senare än föregående år pga kö till slakteriet. Många slaktar djur pga torkan…. 🙁  Det kommer sannolikt bli i november, och då kan ni köpa köttlådor precis som vanligt.

Anea är dräktig!

Inte den mest spännande bilden kanske, det här är en fosterblåsa och man kan inte se något embryo än – men det betyder i alla fall att Anea är dräktig på första försöket!! Jag vill inte ta ut något i förskott för det kan såklart hända saker, men om allt går som det SKA så bör det komma ett föl i slutet av maj nästa år… Håll alla tummar ni har nu! Vi ska tillbaka 23 juli för nästa kontroll.

Underbara Gotland

Några sista semesterbilder innan det är dags att återgå lite mer till verkligheten igen. Tiden på Gotland är alltid för kort! Varje år tänker jag att man kanske skulle bo där ändå… men faktum är att det är himla fint att ha en plats som känns som en orörd oas där man helt enkelt bara är när man är ledig. Jag skulle liksom inte vilja ”smitta ner” Gotland med min vardags-stress, den får stanna på fastlandet.

På väg hem

Nu sitter jag på båten på väg hem igen. Har haft en väldigt bra semester och vill inte åka hem riktigt än egentligen… Känner mig inte helt klar med Gotland och tycker alltid att det är jobbigt att lämna! Varje år tänker jag att jag borde stanna längre, men det är inte helt lätt med djur och gård att sköta. Tur i alla fall att jag inte ska hem till ett kontorsjobb… 😉

Hjälp m stallet 14-15 juli?

Jag kommer hem nästa vecka igen men försöker vara ledig så mycket som möjligt. Helgen 14-15 juli har jag (ån så länge) ingen extra personal, så om det är någon som kan / vill hjälpa mig med att släppa ut / ta in eller mocka ett par boxar så får ni gärna säga till!

Semesterhälsningar

Gotland är sig likt, kanske lite torrare än vanligt. 🙁 Första dagen regnade det faktiskt några droppar, men nu är det sol och det är ju såklart trevligt när man har semester! Sverige skriker dock efter regn.. Mitt FB-flöde är helt översvämmat av artiklar och nödrop kring dåligt bete och brist på foder. Tack och lov har vi lyckats köpa upp hösilage så att det bör räcka till nästa års skörd (som vi verkligen hoppas blir bättre för alla lager är ju tömda nu). Det känns i alla fall riktigt skönt att veta att det ska finnas mat till våra djur i alla fall så man inte behöver oroa sig över det. Kanske borde man sätta upp ett stängsel kring sina balar..?! 😉

Här är det i alla fall lagom varmt, drygt 20 grader kanske. Vi har haft några vänner på besök ett par dagar och nu har mina föräldrar kommit hit och bytt av dem. Ikväll ska vi till Visby och sova där en natt, vi brukar göra det på vår bröllopsdag men just den dagen var det fullbokat så det blir idag istället.

Annars njuter jag mest av sovmorgon (man slipper bli väckt av två katter som bråkar) och att inte behöva ha ridbyxor på mig. Klänning är så himla skönt, synd att det inte riktigt går ihop med mina vardagliga arbetsuppgifter…

Semester

Nu tar jag semester i ca två veckor. Börjar med en dryg vecka på Gotland som vanligt, och sedan kommer jag hem men jobbar så lite som möjligt – och inga lektioner utan bara det viktigaste! Behöver verkligen vila upp mig efter en ganska intensiv period, så det ska bli väldigt skönt! Kommer nog något inlägg här och då ändå, när andan faller på.

Film från gårdagens tävling

Här kommer en film från Glorias och min start igår. Jag hade en superbra känsla på framridningen och tyckte att jag tappade både energi och bärighet inne på banan, men det fanns visst marginaler att ta av för hon ser inte direkt låg ut i formen (vilket det kändes som). Dock tar hon över lite och gör halter och avsaktningar före mig, vilket gjorde att jag upplevde att jag tappade lite ”kontroll” – men det är inget som syns jättetydligt om man inte vet det. Stillheten i halterna på medellinjen måste dock bli bättre! Och så är det en galoppfattning där hon också hittar på lite själv. Annars tycker jag att hon har mer undersatta bakben i galopp-delen än vad hon hade vår förra start så det känns bra! Det är på väg åt rätt håll!