Nya kursdatum

Jag har börjat boka kurser i vår. Här är några nya datum där det finns plats:

20 januari  Två platser kvar
Eftermiddagskurs med två ridpass och fika mellan.
Samling 13.15, avslut ca 17.00
1500 kr

26 januari  Två platser kvar
Förmiddagskurs med två ridpass och fika mellan.
Samling 08.30, avslut ca 12.30
1500 kr

Jag har även bokat en till kurs med Carolina som är sjukgymnast. Ni kan läsa om den förra kursen här.

10 februari
Kurs med sjukgymnast Carolina Marjakangas. 
Förmiddag: föreläsning samt praktiska övningar avsuttet,
därefter ridpass med 3-4 per grupp.
Enklare lunch serveras i stallet.
Samling 09.00, avslut ca 14.00
1150 kr med egen häst, 1650 kr med lånad häst.

Jag undrar också om det finns intresse för en tvådagarskurs 2-3 februari? Kanske med något specifikt tema? Kom gärna med förslag. Bra tillfälle också för er som kanske vill boka som en hel grupp.

Ridning i mellandagarna

25-27 december är det inga lektioner. Det går dock bra att komma hit och rida ut (om du har ridit här förut), samt hänga i stallet om man behöver röra på sig lite. 😉 Hör av dig om du kan / vill. Jag tar även tacksamt emot hjälp med småsaker i stallet om det är någon som har tid. 🙂

Det finns också plats kvar på drop-in:
31 december  Två platser kvar
Drop in dressyrlektion
09.00-10.00
550 kr

Om den inte blir full  släpper jag platserna som igenridningstid. Nästa år höjs priset på drop-in till 600 kr. Jag har även höjt priserna på privatlektioner på mina hästar (se hemsidan). Gruppridning på fast plats ligger kvar på 550 kr fortfarande.

Bli en bättre ryttare – lucka 8

Lucka 8.
Kontroll av balansen
Lättridning är inte det lättaste (haha)! Här gäller det att ha balans och kontroll på sin höft, och att ta hjälp av stigbyglarna. Många rider lätt genom att hålla sig fast med knäna, men knät ska vara avspänt och kunna fungera som ett ”gångjärn”. Foten ska svikta i stigbygeln och inte bli stum.
För att öva och kontrollera sin balans kan man rida lätt genom att sitta ner ett steg och stå upp två steg. Då kommer du snabbt märka om du har en tendens att hamna i fram – eller bakvikt! (Fuska inte genom att hålla balansen i tygeln!). Du kan också öva det motsatta, alltså att sitta två steg och stå upp ett steg. Och växla lite mellan dessa två, bra för både balans och koordination. Kan med fördel göras under uteritten också…

 

 

Jul-ridning

Det ligger några nya pass uppe nu som ni kan boka. Jag är inte helt klar med min planering än, men under vecka 1 och 2 finns det möjlighet för privata bokningar (även som grupp). Jag kommer att prioritera det och sedan fylla på med ev kurser.

Jag undrar också om det finns intresse för ett till tillfälle med sjukgymnast Carolina Marjakangas som jag skrev om i ett tidigare inlägg? I så fall kommer jag att försöka boka henne under våren, men först vill jag göra en intressekoll!

Obs: uteritter går också fint att boka, så att hästarna får variation. 🙂

Vill även påminna om att vi har julgranshuggning på söndag, samt att vi bjuder på glögg och pepparkakor i stallet enligt tradition – även om du inte ska ha en gran, dvs alla är välkomna vid 11-tiden.