Hästarna

Den här sidan är under konstruktion

Målet med verksamhetshästarna är att de ska vara väl grundridna, och så välutbildade som möjligt. Som elev ska du känna dig trygg med att hästarna svarar på korrekt hjälpgivning om man gör rätt. Flera av hästarna är ganska känsliga, vilket kan vara en utmaning – men också utvecklande för dig som ryttare.

Hästarna går max 6 lektioner per vecka, varvat med uteritter eller arbete vid hand, för hållbarheten och för att bibehålla deras motivation. De rids igenom / vidareutbildas kontinuerligt.
De är ute så mycket som möjligt (på sommaren dygnet runt) och checkas regelbundet av veterinär / equiterapeut.
Hästarna ska vara glada och tycka att det är roligt att gå till jobbet!


f. 2011  e. Eldorado van de Zeshoek – Negro
”Grodan”, som jag kallar henne, går endast med på vissa lektioner. Jag har tävlat henne upp till MsvB med placering. Hon är en energisk och känslig häst, rolig för ryttare som har kommit lite längre och vill finslipa hjälpgivningen.
BY Highlife
f. 2018  e. Highcruiser – Florestan I
Highlife är ny hos mig från sommaren 2023, och är fortfarande ung och under utbildning. Tanken är att hon ska få växa in i rollen som lektionshäst och utbildas av mig samt slussas in succesivt med mina elever. En väldigt snäll häst, bra modell, fina bakben. Jag hoppas hon kan bli en långsiktigt bra lektionshäst när hon blir äldre!
Soya-Red
f. 2009  e. Skovens Rafael – Swift
Soya reds in hos mig när hon var tre, och efter det sålde hennes uppfödare henne. Flera år senare fick jag till min stora glädje möjligheten att köpa henne. Hon har både tävlats och haft föl däremellan, men är nu igång igen. Startad med vinster och placeringar upp till MsvA. Fantastisk häst med fin ridbarhet och känslighet!
Don Mistral
f. 2011 e. Blue Hors Don Romantic – His Highness
San Tiago
f. 2009  e Sancisco – Donnerhall
San Tiago är en häst som ger en riktigt fin ridkänsla och tydligt ”kvitto” till eleven när man gör rätt. Utbildad MsvC-nivå, känslig och med ganska stora, men mjuka gångarter. Väldigt trevlig och mysig i hanteringen, dessutom en snygging!
Rocky (eg Armani)
f. 2007  e. Aerline H – Apollonios xx
Rocky är, som många av mina hästar, tidigare tävlad i hoppning. Han har en mjuk och ganska stor galopp, trots att han är liten. Rocky är utbildad på LA-nivå i dressyr. Han är känslig, men ändå förlåtande, och kan ridas av ”alla”. Startad LB med placering med en elev, och utbildas kontinuerligt vidare.
Anea – mitt livs viktigaste häst
2001 – 2023
e. De Niro – Bellini
Till minne av Anea – min fantastiska tävlingshäst som jag red Lag-SM med, och som hade vinster upp till Int1 med mig. Vi fick 16 år ihop, och sista åren gick hon som verksamhetshäst och läromästare åt mina elever. Hon kommer alltid vara nummer ett, även om hon inte finns kvar i stallet.