Träningsfilmer

Här kommer några klipp på Dolle från förra veckans träning, som jag utlovade.
Jag har inte ridit så mycket på kandar och ibland blir han lite känsligare än jag förväntar mig på kandaret så det behöver vi finlira lite med. Den känsligheten är ju självklart positiv också, och en del av poängen med att rida med kandar, dvs att kunna använda ännu finare hjälper!
Den här träningen fokuserade vi på delar ur MsvB5.

I traven är det öppna en halv långsida följt av diagonalsluta. Högerslutan är bra på filmen, men den behöver vi jobba en del med. Det är svårt att få ärlig böjning och eftergift här fortfarande. Vänster känns mycket lättare.


I galoppen är det förvänd galopp över ridbanan och ett byte, följt av en galoppsluta och ett byte. Det är ingen tid att tänka på. 😉

Det är också en serie med tre byten i var fjärde. Den är knepig eftersom vi inte riktigt är ”ihopridna” ännu. Ibland svarar han inte riktigt så snabbt som jag har tänkt vilket gör att det kan bli räknefel fortfarande. På filmen är det dock rätt.

Avslutningsvis en uppridning och halt som jag mer än gärna lyckas göra om på tävling!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*