Hästarna

Anea
f. 2001 e. De Niro – Bellini
Anea är min tävlingshäst som har varit hos mig sedan januari 2008. Vi tävlar nu Intermediere och har vunnit och placerat oss upp till St George. 2015 deltog vi i Lag-SM där vi representerade Lejondals RF. Det är en häst med trevlig gång, men hon blir lätt lite spänd och jag har arbetat mycket med form och grundridningen på henne. Hon går med på vissa lektioner vid behov.

IMG_0471

Afento C
f. 2005 e. Placido
 ”Affe” är en oerhört charmig och trevlig individ som gillar uppmärksamhet. Han har tidigare tävlat hoppning upp till 120, men skolas nu om till dressyr hos oss. Utbildad LB-LA. Han har bekväma gångarter och är väldigt bussig med mycket arbetsvilja.

Zagato
f. 2004 e. Paddox – D-day
”Zigge” är en vacker häst med fin och spänstig trav och uttrycksfull galopp. Känslig att rida och ganska teknisk, så han kräver en rutinerad ryttare. Utbildad mot MsvB, men behöver fortfarande bli starkare. I mitt tycke fantastiskt rolig att rida!

DSC_8416

Calero, ”Calle”
f. 1998 e. Carolus – Lord
”Calle” är egentligen en hopphäst men fungerar utmärkt även som läromästare i dressyr. Har tävlat 130 hopp och placerad MsvB dressyr. Har väldigt lätt för galoppombyten, även i serier. En fantastisk allroundhäst! Passar de flesta ryttarna då han är väldigt snäll och lugn.

Fantasi
f. 1999 e. Welt Hit – Lebensmann
Fantasi köpte jag efter att endast ha sett henne på en fem minuter lång film, vilket visade sig vara ett lyckokast! Hon har flera placeringar i LA dressyr, startad t.o.m. MsvB med en av mina lektionsryttare. Stor men känslig och har lätt för att gå i form. Rör sig trevligt och är väldigt snäll, kan dock bli lite spänd om man blir hård i handen. Ger en väldigt bra ridkänsla.

Goan
f. 2011  e. Eldorado van de Zeshoek – Negro
”Grodan” som jag kallar henne, är än så länge lite ung för att gå i verksamheten. Tanken är dock att hon på sikt kommer slussas in på lektionerna. Trevliga gångarter, mjuk att sitta på, känslig på ryttaren men helt obrydd om saker runt omkring. Fantastiskt psyke och jättegullig dessutom! Tävlad 110 hoppning.

 

Quite Quality
f. 2004  e. Quite Easy – Ampere
 ”Qurre” är tidigare tävlad både 130 hoppning och MsvC dressyr. Inköpt våren 2017 och kommer säkert bli en bra läromästare! 170 hög men känns inte stor då han är ganska smäcker och rör sig mjukt.