Dagens träning

Nu är det hårdträning som gäller. Hade jag varit rik hade jag sett till att ha tränarhjälp flera dagar i veckan! Hur som helst har jag varit på Lejondal hos Nina med Anea idag. Idag gick det riktigt bra! Förra veckan var inget vidare, hon var spänd och inte riktigt framme för skänkeln. Till stor del berodde det nog på ”slarv” dagarna innan, hon var inte riktigt genomriden. Men, då gäller det att analysera det och göra om och göra rätt. Så nu har jag varit supernoga med grunderna, det är ju alltid där man hittar orsaken till problemen. Nu i veckan har jag fokuserat på formen, övergångar, och att hon ska vara eftergiven i sidorna och ute på yttertygeln.

Idag hade jag mycket jämnare flyt, hon var rakare och då går det också att rida framåt. Annars tar det liksom ”stopp” mitt i hästen. Vi hann med att checka av byten, slutor, saxen, piruetter, travskolorna i St Georges och några travlängningar i slutet som satt som en smäck! Jag är mest nöjd med galoppslutorna och piruetterna för jag fick verkligen komma ner mer på ryggen och ha henne mer igenom i sidorna. Hittade en ny känsla i slutan idag – det gick att höja kvalitén ett snäpp till! 🙂 Och i piruetterna kan jag sitta mer ”bakom” henne nu, förut puttade hon fram mig för att hon inte orkade.

Det jag inte är helt nöjd med är bytet till vänster, för hon tippar till vänster i bytet, och även efteråt. Om jag rider program så resulterar det i att det blir svårt med nästa moment efter det bytet, så jag måste jobba på rakriktningen här.

Min häst överraskar mig med att faktiskt utvecklas hela tiden nu. Jag känner ju att det fortfarande finns mer att hämta, vi har inte maxat ännu! Hon är ingen ”gångartshäst”, men det är faktiskt väldigt roligt att jobba med en ”ordinär” häst och se hur mycket man trots allt kan ändra på en häst med endast träning. Jag är helt övertygad om att det går att utveckla henne ännu några snäpp till!

(Har också kommit till insikten att jag måste börja träna igen – för plötsligt är det riktigt jobbigt att rida, nu när det börjar komma fram mer gång i henne… Så det är väl bara att sätta fart med det också!)
DSC_8155Kände att vi behöver bilder med sol här, snart är vi här igen!

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*