Veterinärbesök

Puh, nu har vi kollat igenom Harry för att se hur status är. Han är såklart besiktad i Danmark, men det känns bra med en koll av en veterinär man känner. Det fanns inget på böjprov, och han böjdes ändå rejält. Däremot är han kraftigt överansträngd i bakdelen och saknar påskjut, särskilt vänster bak. Inte undra på att man måste driva som en ”ponny-unge”. Troligen har han blivit ensidigt tränad och hårt pressad, och det finns ju tyvärr de som inte ”lyssnar” på hästen och bara går på hårdare när de inte svarar som man tänkt sig.

Nu är han i alla fall behandlad i muskulaturen, och ordinerad skritt ute en vecka. Sedan ska han helst ridas ut så mycket som möjligt, och inte samlas ännu på ett tag. En del är att jobba med kroppen, och den andra är att jobba med huvudet. Fast jag tycker redan att han ser lite gladare ut faktiskt.

Jag känner mig lättad över att han inte hade någon hälta. Veterinären sa att det var en sund individ, och att det är ett stort plus att han är så pass fräsch med tanke på att han förmodligen har gått hårt. Han upprepade nog också 10 gånger att han tror att jag har gjort att riktigt kap. Det återstår att se, man vill ja inte ha för höga förväntningar! Fast jag gillar verkligen den här hästen, och det känns skönt att ha fått hjälp med det här så vi kan starta ur ett bättre läge. Det ska bli väldigt spännande att se hur det går tycker jag!

Fler bilder kommer, jag lyckades pricka enda kvarten idag när det kom ett stort moln… Var lite svårt med ljuset.

DSC_5545DSC_5564DSC_5549

Etiketter:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*