Året 2014

Jag hänger inte alls med, ett år är slut – igen! Det värsta är att jag minns i princip ingenting, och det är tur jag har bloggen att titta tillbaka i så jag vet vad jag har gjort. Tre ganska stora saker har hänt mig i år, saker som jag velat väldigt länge, och ändå känns 2014 som vilket år som helst. Konstigt. Men det kanske är svårt att jämföra något år med det året vi byggde stall och ridhus, allt annat känns ganska smått i jämförelse. (Och då menar jag inte att jag inte är tacksam för det som hänt i år, såklart!).

hästfronten var det jag minns bäst (tyvärr) att Nogge fick en menisk-skada i januari (typ på terminens första dag…), och blev sjukskriven i ett halvår med mycket osäker prognos. MEN med superbra veterinär och lite tur (och en kämpe till häst) så är han efter en operation och X antal behandlingar på banan igen, och jag håller alla tummar att det håller i sig.
DSC_2510Efter flera månader i sjukhage, var det ren lycka att släppa Nogge med kompisar igen!

DSC_3687Positivt på hästfronten: Aneas St Georges-debut, ett mål jag haft i MÅNGA år. Och när jag tittar tillbaka i bloggen så ser jag ett väldigt positivt mönster hela året gällande vår träning. Så roligt! En av de tre viktigaste händelserna för mig år.

Den andra händelsen är ju givetvis att vi till slut har köpt henne, och jag slipper känna mig osäker på att behöva lämna tillbaka henne, kanske när det går som bäst. Nu är det JAG som bestämmer! Och faktiskt är det här min första EGNA häst. Jag har aldrig ägt någon egen häst, inte innan jag startade företaget. Nu äger jag ju flera, men alla andra är inköpta som lektionshästar, och det här är den första som är bara för mig. (Även om hon jobbar som vikarie i verksamheten ibland.)

          Våra fantastiska inackorderingar hjälpte oss att måla ridhuset. Tack!

Bland gårds-projekten har vi bl.a. byggt klart det sista på sargen. Ridhuset har faktiskt stått i fokus i år, det är ommålat, fönstren tvättades, och vi fyllde på underlaget. Vi gjöt också ett golv på en del av kortsidan, där vi tidigare bara hade grus.
Ett av våra hus har fått en ny, fin trappa. Torbjörn har börjat med ett nytt projekt där vi ska bygga ett nytt pannrum, gjuta osv, och det sträcker sig över nästa år. Vi byggde ett växthus / fårhus också. (Säkert en del andra småsaker som jag inte minns.)

Växthus till sommaren, vindskydd åt fåren på vintern.

Och då kommer vi in på nya djur! Inga nya hästar i år, men fem får och en bagge, som är världens sötaste! Och vi skaffade även en ny katt under hösten (tyvärr blev en av de två vi hade för gammal till slut).
DSC_3979                                                Vår nya katt Nikki <3

På det privata planet var väl den största händelsen kan man säga, och det var att vi gifte oss på Gotland i somras.
DSC_0222DSC_0264Företaget då… Omsättningen har ökat. Jag har skaffat en logga, till slut! Hemsidan fick en ny look. Och S.R. Häst – och ryttarutbildning firade fem år! Detta (samt vårt giftermål) firade vi med en sammanslagen fest i augusti. Vi hade uppvisning med hästarna och middag i ridhuset, som blev väldigt lyckat!
7010445913_10152235444161610_6821897969606752854_nDSC_3458
Nu hoppas jag att företaget fortsätter i rätt riktning under 2015 (och gärna längre än så). Tack alla som har gjort det här året minnesvärt, tack för all hjälp och jag är väldigt glad för att ha så bra människor runt mig varje dag!

Gott nytt år!
Öppet hus bild - Kopia

 

 

 

 

 

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*