Vinter-vila

Idag har jag varit helt ledig hela dagen, jag behöver inte ens kvällsfodra! Jätteskönt. Har läst, tittat på film och slappat hela dagen, med undantag för en promenad i det fantastiska vintervädret! Det är inte ofta man tar sig tid till det tyvärr. Imorgon blir det också lugnt, då har jag bara en lektion på eftermiddagen. Är lite avundsjuk ibland på er med vanliga jobb som kan ta riktigt lång jul-ledighet, men faktum är att det brukar räcka med ett par lugnare dagar och sedan har jag svårt att hålla mig från stallet! Tur att man har ett jobb man gillar, och som är så varierande. Det är inte ofta man tittar på klockan och tycker att tiden går långsamt i närheten av hästar direkt.

Hästarna har också haft ett par lugna dagar. Jag tror dock på aktiv vila under vintern, eftersom de inte alltid rör sig så mycket i hagen såhär års. På sommarbetet blir det såklart mer rörelse automatiskt. Därför tror jag att det är viktigt att försöka aktivera hästarna lite även om de vilar vintertid, t.ex. genom promenader, longering eller lösgalopp i ridhuset. Vissa av hästarna blir överpigga när det är kallt och de inte rids, och då kan lösgalopp vara bra tycker jag. Mina hästar har det lite lugnare under tre veckor innan terminen sätter igång igen. Det betyder lite färre lektioner blandat med uteritter eller något av det jag nämnde innan. Och som jag nämnt tidigare så tycker jag det är perfekt med en veterinär-check innan jul ifall det är något som behöver åtgärdas. Då har man oftast ändå planerat lite vila och det krockar inte mitt i tävlingssäsongen.

Hoppas ni har en fortsatt skön jul!


Vi bor verkligen fint här! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*