Annan träning

Idag hade jag inte riktigt motivation nog att rida ordentligt, så Anea fick jobba lös i ridhuset en stund. Jag gör inte det så ofta,men ibland kan jag tycka att det är bra att de kan motionera på det sättet bara för att röra på sig.

Hon är hemskt lydig när jag har henne lös. Det är inget jag har tränat upp aktivt, men jag förmodar att det har kommit av sig själv och mycket hantering. Först gick jag med henne i ridhuset, och då följer hon efter mig och stannar direkt om jag stannar. Idag testade jag att göra väldigt snäva vändningar för att kolla om hon var med, och till slut gjorde hon ”bakdelsvändningar” lös bara jag flyttade mig runt hennes framdel. Sedan fick hon springa runt mig i trav och galopp, göra övergångar och tempoväxlingar samt byta varv endast med hjälp av röst och lite hjälp av en pisk. Om hon ville skulle hon ju kunna sticka iväg, men hon håller sig runt mig som om jag longerar. Jag tar det här som en stor komplimang, för hon måste ju helt enkelt se mig som en hyfsat bra ledare då!

Sedan fick jag ett idiotryck och provade att rida några varv barbacka med bara en halsrem. Haha, det finns ju inget syfte med det egentligen men fick ett ”NH-ryck” och lite blodad tand eftersom jag tyckte jag var så bra på hästkommunikation. 😉 Var inte helt 100 med styrningen, men start och stopp och svänga med en viss fördröjning gick bra, och lite trav också! Tror inte det är något jag ska gå in för helhjärtat precis, men med tanke på hur mycket jobb jag har lagt på henne så var det ändå kul att testa lydnaden på henne. Nästa gång får jag väl prova galopp också. (?)
Imorgon blir det dock helt vanlig dressyrträning igen. Och jag lovar att detta inte kommer bli veckans övning!
DSC_3645

 

Etiketter:

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*