Dagens träning

Idag har Nina varit här och hjälpt några av oss. Jag red på Anea, och hon kändes riktigt fin idag. Vi har haft ett litet träningsuppehåll, men ibland kan det även vara positivt. Är glad att Nina är lyhörd och lyssnar på vad man själv har för idéer, för nu hade jag en ganska tydlig plan redan innan vi började, och då höll vi oss på den linjen.

Det jag har fokuserat på nu är att hon verkligen måste bära sig. Om jag ska göra en övergång t.ex. har hon lätt för att krypa in med nosen och släppa bakbenen bakom sig. Nu har jag varit jättenoga med att göra om 1000 ggr om jag måste, så att hon inte lägger sig på handen utan håller ihop kroppen istället. När jag går från trav till skritt har jag tänkt ”passage” innan jag saktar av, för att få mjukare övergångar.

Det känns nästan som om jag rider i lite undertempo, men jag tror jag måste stärka henne här nu. Det är mycket lättare för henne att skjuta på än att bära, så om jag får henne att bära upp sig är det inga problem att rida framåt sedan. Men det är lätt att hon bara lägger sig på handen om jag trycker på för mycket. Så nu är mitt mål att få ett jämnt och mjukt stöd, att hon inte kryper ihop, eller blir hög i nacken, utan att hon kan bära upp sig och ”få upp manken” bättre. Jag vill att hon ska kunna samla sig mer för skänkeln, och inte bara springa ifrån skänkeln.

Här finns för övrigt en läsvärd artikel, som jag tycker förklarar hästens form på ett annorlunda och intressant sätt. Det är viktigt att komma ihåg att man inte får hästen att jobba med bakbenen endast genom att driva en massa, och sätta för mycket tryck eller fart!
DSC_0042

Etiketter:

Inga svar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*